UPS: Deal για πώληση της Coyote Logistics στην RXO έναντι άνω του 1 δισ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UPS: Deal για πώληση της Coyote Logistics στην RXO έναντι άνω του 1 δισ. δολ.
Η συμφωνία αναμένεται να καταστήσει την RXO τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο μεταφορικών υπηρεσιών στη Βόρεια Αμερική

Η United Parcel Service, πιο γνωστή ως UPS, η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα πουλήσει την επιχειρηματική της μονάδα Coyote Logistics στην RXO, έναντι 1,025 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εταιρεία μεσιτείας ελαφρών φορτίων Coyote Logistics, η οποία εδρεύει στο Σικάγο, διαχειρίζεται περίπου 10.000 φορτία την ημέρα με ένα δίκτυο άνω των 10.000 μεταφορέων. Η συμφωνία αναμένεται να καταστήσει την RXO τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο μεταφορικών υπηρεσιών στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η RXO θα πληρώσει 1,025 δισ. δολάρια σε μετρητά για την Coyote. Η RXO θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες μεταφοράς με μεσολάβηση της UPS στο πλαίσιο μιας σύμβασης που διαρκεί έως τον Ιανουάριο του 2030. Η εξαγορασθείσα επιχείρηση απέφερε έσοδα περίπου 3,2 δισ. δολαρίων το 2023 και περίπου 86 εκατ. δολάρια προσαρμοσμένο EBITDA. Η RXO αναμένει ετήσιες συνέργειες κόστους τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ένα μείγμα μετοχών και δανείων, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την MFN Partners και μιας επένδυσης 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την Orbis Investments, δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της RXO.

«Καθώς η UPS τοποθετείται για να γίνει ο κορυφαίος πάροχος μικρών πακέτων και συνεργάτης logistics στον κόσμο, η απόφαση να πουλήσουμε την επιχείρησή μας στην Coyote Logistics μας επιτρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στις βασικές μας δραστηριότητες», δήλωσε η Carol B. Tomé, διευθύνων σύμβουλος της UPS. Τον Ιανουάριο, η UPS ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εξερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις ή πιθανή πώληση, για την «ταλαιπωρημένη» μεσιτεία φορτηγών, την οποία απέκτησε για 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

«Η RXO θα πραγματοποιήσει σημαντικές συνέργειες από την εξαγορά ενσωματώνοντας γρήγορα τις επιχειρήσεις της Coyote στην RXO και αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής μας. Η προσθήκη της πελατειακής βάσης της Coyote θα διαφοροποιήσει το κάθετο μείγμα της RXO και θα αυξήσει τον αριθμό των πελατών που συναλλάσσονται περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια μαζί μας κατά περίπου 80%. Αυτή η εξαγορά θα προσφέρει στην RXO τόσο άμεσες όσο και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες για αύξηση εσόδων και κερδών και θα δημιουργήσει σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους» δήλωσε ο Drew Wilkerson, Διευθύνων Σύμβουλος της RXO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider