Αυξάνει στα 17,80 ευρώ την τιμή στόχο για Aegean η Eurobank Equities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει στα 17,80 ευρώ την τιμή στόχο για Aegean η Eurobank Equities
Πολύ πιο ανθεκτικό αποδεικνύεται το 2024 για την Aegean, από ότι είχε εκτιμήσεις αρχικώς η Eurobank Equities. Αυξάνει την τιμή στόχο.

Πολύ πιο ανθεκτικό αποδεικνύεται το 2024 για την Aegean, από ότι είχε εκτιμήσεις αρχικώς η Eurobank Equities, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και της εύλογής ενίσχυσης του capacity για το υπόλοιπο του έτους.

Το βελτιωμένο outlook αποτυπώνεται στις εκτιμήσεις των αναλυτών για φέτος, όπου προσαρμόζουν την υπόθεση για τα έσοδα, προβλέποντας τώρα σταθερές αποδόσεις σε ετήσια βάση. Από την πλευρά του κόστους, λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία με την Pratt & Whitney για το πλαίσιο αποζημίωσης για την προσγείωση του στόλου της οικογένειας Airbus neo, την υποκείμενη συγκράτηση του κόστους και το χαμηλότερο κόστος καυσίμων ανά μονάδα, προβλέποντας τώρα αύξηση μόλις 0,5% το 2024 CASK (επίπεδο EBITDAR) .

Ως εκ τούτου, η Eurobank Equities ανεβάζει τον πήχη για τα φετινά EBITDA κατά 14% στα 415 εκατ. ευρώ, αναμένοντας τώρα αύξηση κατά 4% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με μείωση κατά 9% που είχε ενσωματωθεί στην προηγούμενη εκτίμησή της, με το 2024 να σηματοδοτεί άλλη μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό αερομεταφορέα.

Η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμη στόχο στα 17,80 ευρώ έναντι 13,80 προηγουμένως με σύσταση buy για τη μετοχή της ΑΡΑΙΓ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider