Ισχυρό 2024 για τη HelleniQ Energy - Αυξάνει την τιμή στόχο η Eurobank Equities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό 2024 για τη HelleniQ Energy - Αυξάνει την τιμή στόχο η Eurobank Equities
Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση buy και αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 9,70 ευρώ από 9,40.

Τα ισχυρά αποτελέσματα της HelleniQ Energy τα δύο τελευταία χρόνια μαζί με την αύξηση της ελεύθερης διασποράς μετά το επιτυχημένο placement για το 11%, το Δεκέμβριο του 2023, έχουν φέρει στο προσκήνιο τον εισηγμένο όμιλο, όπως εκδηλώνεται και από τη σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών το 2024.

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, καθώς τα περιθώρια διύλισης εξακολουθούν να κυμαίνονται πάνω από τα επίπεδα του μέσου του κύκλου από τις αρχές του έτους (περίπου 15 δολάρια/bbl), το φετινό έτος αναμένεται να είναι ένα ακόμη έτος ισχυρής κερδοφορίας, εκτιμώντας πως EBITDA του ομίλου για φέτος θα φτάσουν τα 918 εκατ. ευρώ, -26% σε ετήσια βάση αλλά 60% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019. Επιπλέον, αναμένουν συνεχές ενδιαφέρον για την HelleniQ τους επόμενους μήνες, εν όψει ενός δεύτερου πιθανού placement ή κάποιας κίνησης από την εταιρεία που σχετίζεται με την Elpedison και τη ΔΕΠΑ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση buy και αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 9,70 ευρώ από 9,40.

Η αγορά διύλισης παραμένει ανθεκτική παρά τους φόβους για μια απότομη εξομάλυνση το 2024, με τα περιθώρια να αποκλιμακώνονται σταδιακά από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα του 2022-23. Στην πραγματικότητα, με τη ζήτηση να παραμένει ισχυρή καθώς οι τάσεις της κατανάλωσης αψηφούν τις ανησυχίες για οικονομική ύφεση, τα περιθώρια για φέτος θα παραμείνουν πάνω από τα μέσα του κύκλου. «Αναμένουμε σταδιακή ομαλοποίηση μέχρι τα τέλη του 2025, καθώς η ενίσχυση του capacity φέρνουν την αγορά σε ισορροπία, οδηγώντας έτσι σε μια υποχώρηση στα EBITDA του κλάδου διύλισης της HelleniQ Energy από τα 679 εκατ. ευρώ το 2024 στα 437 εκατ. ευρώ έως το 2026», αναφέρουν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider