Μυλωνάς (Alumil): Η Κίνα αναμένεται να εντείνει την πίεση στον τομέα των μετάλλων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μυλωνάς (Alumil): Η Κίνα αναμένεται να εντείνει την πίεση στον τομέα των μετάλλων
Την εκτίμηση ότι η επιβολή δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ πιθανώς θα δημιουργήσει μια «τρύπα» στην αγορά, διατυπώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alumil.

Την εκτίμηση ότι η επιβολή δασμών επί των εισαγωγών από την κυβέρνηση Τραμπ πιθανώς θα δημιουργήσει μια «τρύπα» στην αγορά, καθώς «όλοι κάτι θα αναβάλλουν, όλοι κάτι θα περιμένουν» και ήδη προκαλούνται καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού των επιχειρήσεων, διατυπώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALUMIL, Γιώργος Μυλωνάς.

Το βασικό ζητούμενο πλέον, τονίζει, είναι το πώς θα καλυφθεί το εν λόγω κενό --ένα ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η ALUMIL. Αναφερόμενος ειδικά στον κλάδο του αλουμινίου, υπογραμμίζει πως στο πεδίο των πρώτων υλών, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παρουσιάζουν εξάρτηση από εισαγωγές λόγω περιορισμένων παραγωγικών μονάδων, ενώ σχετικά με το πεδίο των προϊόντων τύπου commodity (σ.σ.τυποποιημένα), ο κ. Μυλωνάς διευκρινίζει ότι τα προϊόντα αυτού του τύπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις διακυμάνσεις των τιμών. Ωστόσο, σημείωσε ότι η ALUMIL δεν δραστηριοποιείται στην αμερικανική αγορά με προϊόντα commodity, αλλά με υψηλής καινοτομίας και προστιθέμενης αξίας αρχιτεκτονικά κουφώματα.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ο κ. Μυλωνάς προειδοποιεί πως η Κίνα αναμένεται να εντείνει την πίεσή της στον τομέα των μετάλλων, γεγονός που θα επηρεάσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας πως η ALUMIL παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενισχύοντας διαρκώς την ανταγωνιστικότητά της με προσαρμογές στα προϊόντα και τις διαδικασίες της. Ανατρέχοντας στη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και στην περίοδο της πανδημίας, ο κ. Μυλωνάς αναδεικνύει τη σημασία της στρατηγικής εξωστρέφειας και ευελιξίας που ακολούθησε η εταιρεία, η οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οδήγησε τους ανθρώπους της ALUMIL να είναι σε τέτοια θέση ώστε «να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αγορά με τις δυσκολίες που έχει». Υπογραμμίζει επίσης πως ακόμα και υψηλές δασμολογικές επιβαρύνσεις, όπως το 26% στην Ινδία, δεν λειτουργούν αποτρεπτικά όταν μπορείς να είσαι «καλύτερος από τους άλλους».

«Θέλεις καινοτομία για να δημιουργήσεις σοβαρή προστιθέμενη αξία στο προϊόν σου, για να μπορείς να απευθυνθείς στις διεθνείς αγορές», υποστηρίζει ο κ.Μυλωνάς, που πρόσφατα συμμετείχε στο 10ο Οικονομικό Forum των Δελφών, στο τραπέζι διαλόγου «Competitive Edge in Global Trade Markets». Προσθέτει, δε, πως η ALUMIL, μέσα από τις αποφάσεις που έλαβε σε δύσκολες περιόδους, απέδειξε πως η επιμονή στην ποιότητα και η καινοτομία οδηγούν στη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Η ALUMIL, λέει, συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες, ανθρώπινο δυναμικό και καινοτόμα προϊόντα, με στόχο τη διεθνή ανάπτυξη και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο του αλουμινίου. Παρά τις προκλήσεις, η ζήτηση παραμένει ισχυρή, τονίζει κ. Μυλωνάς. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, εκτιμάται ότι λείπουν 2,5 εκατομμύρια κατοικίες. Το περιβάλλον αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενισχύοντας τη θετική προοπτική για επιχειρήσεις όπως η ALUMIL. «Μέσα από την εξωστρέφεια και με τοπικές παραγωγικές μονάδες σε στρατηγικές αγορές, η ALUMIL παραμένει ευέλικτη και ανταγωνιστική ακόμα και σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων» σημειώνει ο κ. Μυλωνάς, επισημαίνοντας πως παρότι η εταιρεία δεν συγκαταλέγεται στις αμιγώς εξαγωγικές, το 90% του συνολικού της τζίρου προέρχεται από δραστηριότητες εκτός Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση οικονομικών μεγεθών - Κατασκευάζει εργοστάσιο κυτιοποιίας στη Ροδόπη, 50 εκατ. ευρώ

Λιανεμπόριο τροφίμων: Οι 9 τάσεις και οι 4 προκλήσεις που θα μετασχηματίσουν την ευρωπαϊκή αγορά

Τι συμβαίνει με τα αρδευτικά ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ και την υπογραφή των συμβάσεων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider