Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις αλλά μειωμένες οι παραδόσεις οχημάτων στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις αλλά μειωμένες οι παραδόσεις οχημάτων στο β' τρίμηνο
Μείωση της τάξης του 4,8% κατέγραψε κατά το β' τρίμηνο ο συνολικός αριθμός των παραδόσεων οχημάτων από την Tesla.

Μείωση της τάξης του 4,8% κατέγραψε κατά το β' τρίμηνο ο συνολικός αριθμός των παραδόσεων οχημάτων από την Tesla, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία EV επλήγη από τις καθυστερήσεις που προκαλεί στον κλάδο της ναυτιλίας η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ αρνητικές επιπτώσεις είχε και η προσωρινή παύση λειτουργίας αρκετών εργοστασίων της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η Tesla ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τις παραδόσεις 443.956 οχημάτων στο β' τρίμηνο, ενώ η συνολική της παραγωγή ανήλθε σε 410.831 οχήματα. Οι αναλυτές ανέμεναν 439.000 παραδόσεις το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet Street Account.

Οι παραδόσεις οχημάτων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 είχαν ανέλθει σε 466.140. Σημειώνεται πως στο α' τρίμηνο του έτους, η Tesla είχε παραδώσει συνολικά 386.810, καταγράφοντας ετήσια μείωση στις παραδόσεις τριμήνου για πρώτη φορά από το 2020.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 4,7% στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider