Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements
Σε προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της στην Paramount φέρεται να κατέληξε η National Amusements, με αποτέλεσμα αν ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Skydance.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της στην Paramount φέρεται να κατέληξε η National Amusements, με αποτέλεσμα αν ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Skydance που αποκτά τον πλειοψηφικό μέτοχο του κολοσσού της ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με το Reuters, η Skydance θα καταβάλλει 1,75 δισ. δολάρια για την National Amusements, η οποία κατέχει το 77% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount.

Μάλιστα, η National Amusements παρέπεμψε τη συμφωνία στην ειδική επιτροπή της Paramount. Η Skydance θα αποκτήσει περίπου τις μισές μετοχές της Paramount με 15 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 4,5 δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα, στο άκουσμα της είδησης η μετοχή της τελευταίας να επιδίδεται σε ράλι περίπου 8%.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Paramount, Κρις ΜακΚάρθι, είχε αναφέρει πως η υπάρχει η ανάγκη για μια συνεργασία που θα αλλάξει «την κλίμακα και τα οικονομικά της υπηρεσίας μας, καθιστώντας την κερδοφόρα και ωθώντας τη μακροπρόθεσμη αξία». Η Paramount, η μητρική εταιρεία του CBS, του MTV και άλλων ΜΜΕ, αύξησε τις τιμές της, συμπεριλαμβανομένης μιας ανόδου 33% για το Paramount+ με 8 δολάρια τον μήνα, ξεκινώντας από Αύγουστο για νέους πελάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στα νότια

Ο Κ. Γεράρδος νέος πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ - Στο ΔΣ Βρεττός και Βασιλάκος

Σταϊκούρας: 900 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider