METLEN: «Κλείδωσε» η ΣΔΙΤ για τα 17 σχολεία στην Κ. Μακεδονία – Μεγαλώνουν χαρτοφυλάκιο/ανεκτέλεστο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
METLEN: «Κλείδωσε» η ΣΔΙΤ για τα 17 σχολεία στην Κ. Μακεδονία – Μεγαλώνουν χαρτοφυλάκιο/ανεκτέλεστο
Προχωρά το έργο για την κατασκευή 17 σχολικών μονάδων στη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η Σύμβαση, πάνε Ελεγκτικό Συνέδριο τα έγγραφα. Οριστικός ανάδοχος οι Metlen – ΑΤΕΣΕ. Ποιο είναι το έργο - Πού θα γίνουν τα σχολεία. Εμπλουτίζει το portfolio συμβάσεων ο όμιλος.

«Ανοίγει» διάπλατα πλέον ο δρόμος για να «κλειδώσει» στο χαρτοφυλάκιο έργων του ο όμιλος METLEN, πρώην Μυτιληναίος, ένα ακόμα έργο, κτηριακό αυτή τη φορά, και ένα ακόμα ΣΔΙΤ, μετά το οδικό Fly Over Θεσσαλονίκης (50% - 50% με ΑΒΑΞ). Ο λόγος για στη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που αφορά στον «Σχεδιασμό, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Δεκαεπτά Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΣΔΙΤ».

Το Δ.Σ. του αρμόδιου φορέα Κτιριακές Υποδομές – ΚΤ.ΥΠ. (εποπτευόμενος από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών) προ ημερών μόλις αποφάσισε την έγκριση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας Οριστικοποίησης Σύμβασης Σύμπραξης, που εκκρεμούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα, μαζί με την αποστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των συμβατικών εγγράφων. Κατά συνέπεια, αποφάσισε την ανάδειξη της κοινοπραξίας «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» ως αναδόχου του έργου (ως γνωστόν, είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό και ήταν από καιρό προσωρινός ανάδοχος), αλλά και την έγκριση της «ΣΑΛΦΩ» ως Ανεξάρτητου Ελεγκτή.

Για την Μυτιληναίος, πλέον METLEN, αποτελεί ένα ακόμα ένα έργο που μεγαλώνει το ανεκτέλεστό της και ακόμα ένα ΣΔΙΤ που αναλαμβάνει, με προϋπολογισμό 128,4 εκατ. ευρώ. Στο 1 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της ΜΕΤΚΑ, του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου METLEN, που σταδιακά ενισχύει και διευρύνει το μίγμα των συμβάσεων με διαφοροποιημένου προφίλ έργα, όπως οδικά, σιδηροδρομικά, κτηριακά κ.α. Όλα τα παραπάνω αφορούν σε έργα που εδράζονται και εκτελούνται στην Ελλάδα, εξαιρώντας τις συμβάσεις του τομέα για έργα στο εξωτερικό. Όπως πρόσφατα σημείωνε το insider.gr, ο όμιλος εστιάζει στις υποδομές καθώς «είδε» ευκαιρίες λόγω της νέας τάξης πραγμάτων και της επανίδρυσης του τομέα.

Η «σχολική» ΣΔΙΤ

Η κατασκευαστική περίοδος θα διαρκέσει 2 χρόνια, ενώ για τα επόμενα 25 θα προβλέπεται η συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης. Με το έργο κατασκευής των 17 νέων υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών, σχολικών μονάδων αναμένεται να επιλυθεί το θέμα της σχολικής στέγης σε Δήμους κυρίως της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου οι υφιστάμενες υποδομές εκπαίδευσης δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω του ολοένα αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού των περιοχών. Ειδικότερα, οι νέες σχολικές μονάδες θα κατασκευαστούν στους Δήμους: Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης.

Συγκεκριμένα τα σχολικά συγκροτήματα που περιλαμβάνονται είναι:

  • 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, Δήμος Νεάπολης – Συκεών
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, Δήμος Νεάπολης - Συκεών
  • 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, Δήμος Νεάπολης - Συκεών
  • Γ.Ε.Λ. Ευκαρπίας, Δήμος Παύλου Μελά
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, Δήμος Παύλου Μελά
  • 3ο Γ.ΕΛ. Πολίχνης, Δήμος Παύλου Μελά
  • 1ο Λύκειο Πολίχνης, Δήμος Παύλου Μελά
  • 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, Δήμος Λαγκαδά
  • 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, Δήμος Ωραιοκάστρου
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, Δήμος Ωραιοκάστρου
  • 1ο Γ.Ε.Λ. Μίκρας - Τρίλοφο Μίκρας, Δήμος Θέρμης
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (πρώην 9ο), Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
  • Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, Δήμος Καλαμαριάς
  • 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
  • 3ο Λύκειο Πυλαίας, Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
  • Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης, Δήμος Κατερίνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις 8 Αυγούστου προσφορές για το αρδευτικό ΣΔΙΤ αξίας 107 εκατ. σε Λάρισα – Καρδίτσα

Φοιτητική Στέγη: Ποιες είναι οι τιμές μίσθωσης σε 21 πόλεις της περιφέρειας

Έρχονται προσφορές τον Αύγουστο για ΣΔΙΤ έργο άρδευσης στη Β. Ελλάδα, αξίας 98,5 εκατ. – Οι ισχυροί «μνηστήρες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider