Ping An: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων έως και 5 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ping An: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων έως και 5 δισ. δολάρια
Το ενδεχόμενο πώλησης μετατρέψιμων ομολόγων αξίας έως και 5 δισ. δολαρίων εξετάζει η κινεζική εταρεία Ping An Insurance, με το ενδεχόμενο η πώληση ομολόγων  να συγκεντρώσει μεταξύ 2 και 5 δισ. δολαρίων. Μια συμφωνία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το ενδεχόμενο έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων αξίας έως και 5 δισ. δολαρίων εξετάζει η κινεζική Ping An Insurance, επιδιώκοντας να αντλήσει από 2 έως και 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Όπως σημειώνεται, η ολοκλήρωση της έκδοσης των ομολόγων αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ο κινεζικός ασφαλιστικός κολοσσός έλαβε την έγκριση των μετόχων να εκδώσει χρέος ανά πάσα στιγμή τα επόμενα τρία χρόνια.

«Η εταιρεία θα αποφασίσει για οποιαδήποτε χρηματοδότηση εντός του πεδίου της εξουσιοδότησης που χορηγήθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση σύμφωνα με την αρχή της μεγιστοποίησης των συμφερόντων των μετόχων και με βάση την επιχειρηματική ανάπτυξη και το κεφαλαιακό σχέδιο», ανέφερε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Στην χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Ping An δεν διευκρινίστηκε εάν επί του παρόντος εξετάζεται η πώληση μετατρέψιμων ομολόγων.

Σημειώνεται πως τον Μάιο, σε μία αντίστοιχη έκδοση ο όμιλος Alibaba συγκέντρωσε σχεδόν 5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ρεκόρ νέων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων NEV στο α' εξάμηνο

Κίνα: Κάτω από τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Porsche: Πτώση 7% στις παραδόσεις λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider