Κίνα: Ρεκόρ νέων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων NEV στο α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ρεκόρ νέων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων NEV στο α' εξάμηνο
Αριθμός ρεκόρ σχεδόν 4,4 εκατομμυρίων νέων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) εκδόθηκαν στην Κίνα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αριθμός ρεκόρ σχεδόν 4,4 εκατομμυρίων νέων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) εκδόθηκαν στην Κίνα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, με το συνολικό αριθμό των οχημάτων NEV να έχει αυξηθεί στα 24,72 εκατομμύρια οχήματα στα τέλη Ιουνίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της κινεζικής αστυνομίας.

Ο αριθμός αυτός, των νέων αδειών κυκλοφορίας κατέγραψε ετήσια αύξηση 39,41%.

Συγκριτικά 3,1 εκατομμύρια άδειες οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας είχαν εκδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023, με ετήσια αύξηση 41,6% σε σύγκριση με το 2022.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2024, στην Κίνα κυκλοφορούσαν 440 εκατομμύρια οχήματα συμβατικών κινητήρων, εκ των οποίων τα αυτοκίνητα ήταν 345 εκατομμύρια.

Στα αυτοκίνητα νέας ενεργειακής τεχνολογίας, κυρίαρχη θέση έχουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, με 18,13 εκατομμύρια οχήματα αυτής της κατηγορίας να κυκλοφορούν, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 73,76% επί του συνόλου των οχημάτων NEV, σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών αστυνομικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Κάτω από τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Κίνα: Ετήσια αύξηση 28% κατέγραψαν οι εξαγωγές επιβατικών οχημάτων τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider