Intrum: Ανοδική πορεία μεγεθών στο β' τρίμηνο - Το 88% των υποθέσεων του 2023 οδηγήθηκε σε συναινετική ρύθμιση χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrum: Ανοδική πορεία μεγεθών στο β' τρίμηνο - Το 88% των υποθέσεων του 2023 οδηγήθηκε σε συναινετική ρύθμιση χρέους
Η σταθερά ανοδική πορεία των μεγεθών του Ομίλου Intrum σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με θετικές επιδόσεις, όπως η άνοδος της κερδοφορίας του servicing κατά 22% προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η σταθερά ανοδική πορεία των μεγεθών του Ομίλου Intrum σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με θετικές επιδόσεις, όπως η άνοδος της κερδοφορίας του servicing κατά 22% προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου συνδυάζονται με τη γοργή και πιστή υλοποίηση της στρατηγικής που είχε ανακοινωθεί από τη διοίκηση του Ομίλου στο Capital Markets Day το Σεπτέμβριο του 2023 και την επίτευξη των στόχων που είχαν τότε τεθεί.

Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία από την Intrum o Όμιλος πέτυχε το τελευταίο δεκαήμερο δύο σημαντικά ορόσημα στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης που υλοποιεί:

• Συνήψε συμφωνία με την Cerberus ως capital partner, η οποία προβλέπει την από κοινού χρηματοδότηση επενδύσεων ως 1 δισ. ευρώ ετησίως, σε χαρτοφυλάκια καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Με τη συμφωνία αυτή, η Intrum ενισχύει την επενδυτική της δραστηριότητα, αυξάνει τα έσοδα από εργασίες διαχείρισης των χαρτοφυλακίων και άλλες εργασίες, χωρίς να επιβαρύνεται κεφαλαιακά.

• Κατέληξε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε συμφωνία με την πλειοψηφία των ομολογιούχων πιστωτών/δανειστών του. Με τη συμφωνία, επιτυγχάνεται η υλοποίηση του σχεδιασμού για κεφαλαιακή ενίσχυση και αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία του οργανισμού, να βελτιωθεί η ρευστότητα και να στηριχθεί η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία του.

Tο τελευταίο δωδεκάμηνο 4,9 εκατ. ιδιώτες πανευρωπαϊκά επανήλθαν σε οικονομική κανονικότητα, εξυπηρετώντας το χρέος τους μέσα από τις λύσεις που τους προσέφερε η Intrum. Στην Ελλάδα η Intrum σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας έχει σταθερά σημαντική συμβολή στα μεγέθη και την ανάπτυξη του Ομίλου, εφαρμόζοντας πάντοτε τις βέλτιστες πρακτικές που ορίζει ο νόμος, οι κανόνες δεοντολογίας και οι αξίες του Ομίλου.

Κύριο μέλημα της Intrum Ελλάδος, όπως αναφέρουν διοικητικά στελέχη, είναι να αξιοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να βρεθεί μια συναινετική λύση, από κοινού με τον εκάστοτε δανειολήπτη, η οποία θα επιτρέπει την εξυπηρέτηση της οφειλής με τρόπο βιώσιμο και διαχειρίσιμο. Από τις 43.000 υποθέσεις που διαχειρίστηκε το έτος 2023, οι 38.000 δηλαδή ποσοστό 88%, οδήγησαν σε συναινετική ρύθμιση χρέους, σύμφωνα με στοιχεία της Intrum.

Στη δε διαδικασία ρύθμισης μέσω του Εξωδικαστικού μηχανισμού, στην πολυπληθέστερη κατηγορία ρυθμίσεων (οφειλές κάτω από 250.000 ευρώ), η εγκρισιμότητα φθάνει στο 83% αυτών. Όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας, στο έσχατο μέτρο του πλειστηριασμού, η εταιρεία προχωρά μόνο εφόσον έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση, και αυτό αποδεικνύεται από το μικρό ποσοστό πλειστηριασμών επί του συνόλου των υποθέσεων που διαχειρίζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό βραβείο για την Intrum στα Diversity, Equity & Inclusion Awards

Εξωδικαστικός: Από Τρ. Πειραιώς και Intrum οι περισσότερες ρυθμίσεις οφειλών 

gazzetta
gazzetta reader insider insider