Delta: Ακυρώθηκαν άλλες 600 πτήσεις την Δευτέρα στον απόηχο του black out

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta: Ακυρώθηκαν άλλες 600 πτήσεις την Δευτέρα στον απόηχο του black out
Για τέταρτη μέρα συνεχίζει να αγωνίζεται να ξεπεράσει τις διαταραχές που προκάλεσε η λανθασμένη ενημέρωση λογισμικού της CrowdStrike η Delta Air Lines που οδήγησε στην ακύρωση του 11% των πτήσεών της τη Δευτέρα.

Για τέταρτη μέρα προσπαθεί η Delta Air Lines να ξεπεράσει τις διαταραχές που προκάλεσε η λανθασμένη ενημέρωση λογισμικού της CrowdStrike, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση του 16% των πτήσεών της τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την FlightAware, περισσότερες από 600 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, νούμερο που έρχεται να προστεθεί στις 3.768 πτήσεις που ακυρώθηκαν τις τρεις προηγούμενες ημέρες.

Οι αντίπαλοι της Delta δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες, καθώς 30 πτήσεις της American Airlines ακυρώθηκαν και άλλες 54 καθυστέρησαν, σε αντίθεση με τη United, η οποία είχε μόνο 6 ακυρώσεις πτήσεων και 28 καθυστερήσεις.

Σε δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Delta, Εντ Μπαστιόν, σημείωσε ότι η τεχνολογική αυτή διαταραχή συνέβη κατά τη διάρκεια του πιο πολυσύχναστου ταξιδιωτικού Σαββατοκύριακου του καλοκαιριού.

«Η Delta διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό εφαρμογών που χρησιμοποιούν Microsoft Windows, και συγκεκριμένα ένα από τα εργαλεία μας που σχετίζονται με την παρακολούθηση του πληρώματος επηρεάστηκε και δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τον πρωτοφανή αριθμό αλλαγών που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του συστήματος. Οι ομάδες μας εργάζονται νυχθημερόν για την ανάκτηση και την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Delta θα επιτρέψει τις αλλαγές δρομολογίων χωρίς χρέωση και θα προσφέρει κουπόνια γεύματος και διαμονή σε ξενοδοχείο «όπου υπάρχει διαθεσιμότητα».

Οι μετοχές της Delta αυξήθηκαν κατά 1% την Παρασκευή, αν και η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 13% φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: Πούλησε επιπλέον 10% της Vantage Towers για 1,3 δισ. ευρώ

Premia Properties: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Στα 43,769 εκατ. ευρώ

Οριακή μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας για τη Benetton Ελλάς – Ο διττός στόχος για το μέλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider