UPS: Πτώση σε έσοδα, κέρδη το β' τρίμηνο και υποβάθμιση guidance για το 2024 - Βουτιά για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UPS: Πτώση σε έσοδα, κέρδη το β' τρίμηνο και υποβάθμιση guidance για το 2024 - Βουτιά για τη μετοχή
H μετοχή της United Parcel Service (UPS) σημειώνει ιστορική βουτιά την Τρίτη, αφού ο γίγαντας των μεταφορών πέτυχε πιο αδύναμα κέρδη και έσοδα στο 2ο τρίμηνο από τις προβλέψεις των αναλυτών

H μετοχή της United Parcel Service (UPS) σημειώνει ιστορική βουτιά -12,5% την Τρίτη, αφού ο γίγαντας των μεταφορών πέτυχε πιο αδύναμα κέρδη και έσοδα στο 2ο τρίμηνο από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε υποβάθμιση του guidance της για το 2024. Η UPS αναμένει τώρα τα έσοδα του 2024 να είναι περίπου 93 δισ. δολάρια, αναθεωρημένα από προηγούμενη πρόβλεψη έως και 94,5 δισ. δολάρια. Ωστόσο, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για ολόκληρο το έτος αναμένονται τώρα σε περίπου 4 δισ. δολάρια, αντί για 4,5 δισ. δολάρια που υπολόγιζε νωρίτερα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε επίσης ότι στοχεύει σε επαναγορές μετοχές περίπου 500 εκατ. δολαρίων το 2024. Ειδικότερα, ανακοίνωσε 1,79 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 1,99 δολ/μτχ ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 21,8 δισ. δολ. με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 22,18 δισ. δολ. Τα έσοδα το β΄ τρίμηνο του 2023 ήταν 22,06 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν 1,41 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 2,08 δισ. δολ.

Tα λειτουργικά κέρδη κυμάνθηκαν στα 1,94 δισ. δολ. από 2,78 δισ. δολάρια το 2023. «Αυτό το τρίμηνο ήταν ένα σημαντικό σημείο καμπής για την εταιρεία μας καθώς επιστρέψαμε στην αύξηση του όγκου πωλήσεων στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά σε εννέα τρίμηνα», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της UPS, Carol Tomé. «Όπως ήταν αναμενόμενο, τα λειτουργικά μας κέρδη μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 από αυτά που αναφέραμε πέρυσι. Στο μέλλον αναμένουμε να επιστρέψουμε στην αύξηση των λειτουργικών κερδών» πρόσθεσε η CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις εν αναμονή τεχνολογικών αποτελεσμάτων

Άρθρο Κασσελάκη στο il Manifesto: Οι γαλλικές εκλογές «φάρος» για τις προοδευτικές δυνάμεις

Χατζηδάκης για Attica Bank: Η έλλειψη συμφωνίας θα οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων 1,6 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider