Επενδύσεις σε καινοτόμα προϊόντα περιλαμβάνει το νέο «κεφάλαιο» της Δωδώνη – Η επόμενη μέρα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις σε καινοτόμα προϊόντα περιλαμβάνει το νέο «κεφάλαιο» της Δωδώνη – Η επόμενη μέρα
Πού επενδύει η ιστορική γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου. Οι στόχοι επτά μήνες μετά την πλήρη απορρόφησή της από τη Vivartia. 

Στη δημιουργία νέων προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται, με στόχο αυτά να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις, επενδύει σταθερά η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, επισφραγίζοντας το νέο κεφάλαιο που διανύει στη μακρά επιχειρηματική της διαδρομή μετά την πλήρη απορρόφησή της από τον όμιλο Vivartia στα τέλη του 2023.

Η νέα σελίδα της εταιρείας περιλαμβάνει τον διαρκή εμπλουτισμό του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου σε άμεση συνάρτηση με τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Γιαούρτι

Πριν από μερικές ώρες η Δωδώνη ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς των παραδοσιακών γιαουρτιών της με δύο νέες γεύσεις: το Παραδοσιακό Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Πρόβειο Ελαφρύ και το Παραδοσιακό Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος. Ξεχωριστά για την παραδοσιακή τους πέτσα, το πρώτο κυκλοφορεί σε ατομική συσκευασία των 220 γρ. και το δεύτερο σε συσκευασία των 240γρ. Το Παραδοσιακό Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Πρόβειο Ελαφρύ παρασκευάζεται από 100% φρέσκο πρόβειο γάλα. Με 50% λιγότερα λιπαρά σε σύγκριση με ομοειδή προϊόντα, προσφέρει όλα τα οφέλη του πρόβειου γάλακτος, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο. Το Παραδοσιακό Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος παρασκευάζεται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα, γνωστό για την ήπια και κρεμώδη υφή του. Με τις δύο νέες αυτές προσθήκες, η γαλακτοβιομηχανία ενισχύει σημαντικά την οικογένεια των γιαουρτιών της συνολικά, η οποία πλέον αριθμεί πάνω από 10 κωδικούς.

Πέρυσι -με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή της- η Δωδώνη προχώρησε στο επαναλανσάρισμα των στραγγιστών της γιαουρτιών, παρουσιάζοντας στο καταναλωτικό κοινό και τη νέα συνταγή τους, αλλά και τις νέες τους συσκευασίες. Το νέο στραγγιστό γιαούρτι βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από πέρυσι τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται εδώ πως το στραγγιστό γιαούρτι αποτελεί το 65% της συνολικής αγοράς γιαουρτιού, ενώ με βάση τα περυσινά στοιχεία, η Δωδώνη κατείχε ένα μερίδιο της τάξης του 8% με 10% της αγοράς στο στραγγιστό γιαούρτι.

Φυτικά προϊόντα

Τον Απρίλιο του 2024 η ιστορική γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου ανακοίνωσε την επέκταση και της σειράς φυτικών προϊόντων «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d», συστήνοντας το «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Λευκό» και «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Κίτρινο σε φέτες». Παράλληλα, ενίσχυσε την κατηγορία φυτικών επιδορπίων με τη νέα γεύση «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Φράουλα- Κακάο», προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, ανταποκρινόμενη στις υπάρχουσες αλλά και στις νέες διατροφικές τάσεις και ανάγκες.

Το «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Λευκό» είναι διαθέσιμο σε άλμη και σε συσκευασία των 200gr, αποτελώντας μια εκλεπτυσμένη διατροφική επιλογή 100% φυτικής προέλευσης, ενώ το «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Κίτρινο σε Φέτες» είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Β2, Β12 και ασβέστιο. Το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Φράουλα- Κακάο, έχεις ως βάση τη βρώμη και αποτελεί ένα προϊόν με φυσικά συστατικά, 100% φυτικής προέλευσης, με φυτικές πρωτεΐνες (πρωτεΐνες μπιζελιού), χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, χωρίς λακτόζη, φοινικέλαιο, σόγια και ξηρούς καρπούς.

Ήταν τον Απρίλιο του 2022 όταν η Δωδώνη ανακοίνωσε την είσοδό της στην κατηγορία των φυτικών προϊόντων, συστήνοντας στην αγορά τα Plant’d, κατάλληλα για όσους επιλέγουν μια vegan διατροφή ή μία διατροφή με λιγότερα γαλακτοκομικά. Προς τα τέλη του ίδιου έτους η εταιρεία μπήκε και στην κατηγορία των αλμυρών σνακ, συστήνοντας στο καταναλωτικό κοινό τα Baked Cheese Thins, ένα τραγανό σνακ υψηλής διατροφικής αξίας, ψημένο με 100% Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ.

Βασική, δε, στόχευση της γαλακτοβιομηχανίας στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά της τους τελευταίους μήνες παραμένει πάντοτε η παραγωγή φέτας, που αποτελεί και το κεντρικό της προϊόν, αλλά και στο οποίο κατέχει ηγετικά μερίδια στην αγορά.

Η νέα σελίδα μετά την πλήρη απορρόφηση από τη Vivartia

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023 ανακοινώθηκε η πλήρης απορρόφηση της Δωδώνη από τον όμιλο Vivartia.

Το αμερικανικό fund CVC Capital Partners - ο βασικός μέτοχος της Vivartia - είχε αποκτήσει το 78% της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας από το 2021, με τη ρωσική SI Foods να προχωρά τελικά πριν από επτά μήνες στην πώληση και των υπόλοιπων μετοχών της Δωδώνη στη Vivartia, σηματοδοτώντας το τελικό βήμα στη διαδικασία αναδιάρθρωσής της, η οποία διήρκεσε λίγο περισσότερο από 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται εδώ ότι μέσω της Vivartia, το CVC ελέγχει και τη Δέλτα, ενώ μέσω των συνεργειών των δύο γαλακτοβιομηχανιών ποντάρει στη δημιουργία ενός πανίσχυρου «παίκτη» που θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις της επόμενης μέρας στην ευρύτερη αγορά τροφίμων, συνδυάζοντας τα πιο ισχυρά «χαρτιά» που έχουν να επιδείξουν στον κλάδο του γάλακτος και της φέτας, Δέλτα και Δωδώνη αντίστοιχα.

Τον Φεβρουάριο του 2024 και με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδώνη. Πρόεδρος ορίστηκε ο Χρήστος Τσόλκας και αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Βιτάλης, ενώ ο Μιχάλης Παναγιωτάκης παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι εντός του 2023 η Δωδώνη ολοκλήρωσε επενδύσεις συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας τη «δύναμη πυρός» της τόσο στο εργοστάσιο της Θήβας όπου παράγεται το παραδοσιακό γιαούρτι, όσο και στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων όπου παράγεται η φέτα και το τελευταίο διάστημα και τα φυτικά προϊόντα.

Η Δωδώνη ιδρύθηκε στις 17 Απριλίου 1963 και από τότε παράγει αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Οι κεντρικές εγκαταστάσεις, τα γραφεία και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκονται στα Ιωάννινα, ενώ ο όμιλος διατηρεί υποκαταστήματα στη Θήβα (και εργοστάσιο παραγωγής), την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λεμεσό της Κύπρου (και εργοστάσιο παραγωγής), καθώς και γραφεία σε Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider