Heineken: Βουτιά της μετοχής καθώς έχασε τις εκτιμήσεις για το α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Heineken: Βουτιά της μετοχής καθώς έχασε τις εκτιμήσεις για το α' εξάμηνο
Heineken
Άνοδο 12,5% στα λειτουργικά κέρδη του εξαμήνου τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Heineken, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Άνοδο 12,5% στα λειτουργικά κέρδη του εξαμήνου ανακοίνωσε η Heineken τη Δευτέρα, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο λόγος ήταν η μη ταμειακή απομείωση της επένδυσης ύψους 874 εκατ. ευρώ για το 40% της κινεζικής εταιρείας ζυθοποιίας CR Beer.

Η μετοχή της εταιρείας έφτασε να υποχωρεί σήμερα σχεδόν 8% στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Όσο αφορά τα έσοδα, αυξήθηκαν οργανικά κατά 5,9% στα 17,81 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς για 15,19 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, η ολλανδική ζυθοποιία αναμένει οργανική αύξηση λειτουργικών κερδών από 4% έως 8% για ολόκληρο το έτος σε σύγκριση με τo προηγούμενο guidance για χαμηλό έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Ωστόσο και η αναθεωρημένη εκτίμησηπαραμένει και πάλι κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών που βλέπουν αύξηση 8,2%.

Οι ενοποιημένοι όγκοι μπύρας - που περιλαμβάνει την ομώνυμη μάρκα της καθώς και περισσότερες από 300 άλλες μπύρες όπως οι Amstel, Red Stripe, Sol και Desperados - αυξήθηκαν κατά 2,1% οργανικά, χάνοντας τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση 3,2%. Οι όγκοι της μάρκας Heineken αυξήθηκαν κατά 9,2%.

«Στο δεύτερο εξάμηνο, θα αυξήσουμε ουσιαστικά τις επενδύσεις στην αγορά και τις δαπάνες πωλήσεων, με αξιοσημείωτες αυξήσεις σε βασικές αγορές», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dolf van den Brink.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε προμέρισμα 0,69 ευρώ ανά μετοχή, σταθερό από ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Philips: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η κερδοφορία το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider