Diageo: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Diageo: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η μετοχή
Mέχρι 9,6% έφτασαν να υποχωρούν οι μετοχές της Diageo σήμερα το πρωί

Mέχρι 9,6% έφτασαν να υποχωρούν οι μετοχές της Diageo σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2020, μόλις έγινε γνωστό πως η κορυφαία εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο έχασε τις ετήσιες προβλέψεις κερδών, ενώ προειδοποίησε ότι οι προκλήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν και το επόμενο έτος.

Η μετοχή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 7,5%.

Ο κατασκευαστής του ουίσκι Johnnie Walker και του τζιν Tanqueray αγωνίζεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τη συσσώρευση απούλητων αποθεμάτων στο Μεξικό και τη Βραζιλία η οποία αιφνιδίασε την εταιρεία τον Νοέμβριο.

Οι πωλήσεις στην περιοχή μειώθηκαν κατά 21,1% στη διάρκεια του έτους έως τις 30 Ιουνίου, μια ελαφρώς βαθύτερη πτώση από ό,τι ανέμενε η Diageo, ρίχνοντας τις καθαρές πωλήσεις κατά 0,6%, οι πρώτες ετήσιες πωλήσεις του μειώθηκαν από την πανδημία Covid, ενώ τα ετήσια κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά 4,8%. Και τα δύο μεγέθη έχασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η διευθύνων σύμβουλος Debra Crew δήλωσε ότι η Diageo είχε λάβει μέτρα για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή, και πέρα ​​από αυτήν, τα οποία ήταν πεπεισμένη ότι θα αποκαταστήσει τελικά την ανάπτυξη.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι παράγοντες που πλήγωσαν την απόδοση της Diageo, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής εμπιστοσύνης των καταναλωτών, θα μπορούσαν να επιμείνουν και το επόμενο έτος, καθιστώντας δύσκολο να ειπωθεί πότε η εταιρεία θα μπορούσε να επιστρέψει στον μεσοπρόθεσμο στόχο της για ετήσια αύξηση πωλήσεων μεταξύ 5% και 7% ανά έτος.

Ορισμένοι αναλυτές και επενδυτές χαρακτήρισαν πολύ φιλόδοξο το μεσοπρόθεσμο guidance πωλήσεων της Diageo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, αυξάνει το μέρισμα

Η TotalEnergies αποχωρεί από κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Νότια Αφρική

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου αιολικού πάρκου 140 MW στην ανατολική Ρουμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider