Επηρεάστηκε από την Κίνα και η BMW: Μειωμένα κέρδη στο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επηρεάστηκε από την Κίνα και η BMW: Μειωμένα κέρδη στο τρίμηνο
Μειωμένα εμφανίζονται τα κέρδη της BMW στο β' τρίμηνο με «φόντο» τις φθίνουσες πωλήσεις στην αγορά-κλειδί της Κίνας.

Μειωμένα εμφανίζονται τα κέρδη της BMW στο β' τρίμηνο με «φόντο» τις φθίνουσες πωλήσεις στην αγορά-κλειδί της Κίνας, όπου η γερμανική εταιρεία προστίθεται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που βρίσκονται αντιμέτωπες με επιβράδυνση της ζήτησης.

Το περιθώριο Ebit της BMW διαμορφώθηκε στο 8,4% - κάτω από το 9,2% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου αλλά και κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,8%. Ακόμη κι έτσι, η BMW επιβεβαίωσε το guidance για το σύνολο του έτους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν με την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, τον επίμονο πληθωρισμό και τη μείωση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η παρατεταμένη περίοδος ανάκαμψης στην Κίνα έρχεται να προστεθεί στις αντιξοότητες, με τη Mercedes-Benz να χαμηλώνει το άνω άκρο του εύρους της πρόβλεψης για το ετήσιο περιθώριο την περασμένη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα των Stellantis, Nissan Motor και Ford Motor επίσης έχασαν τις προσδοκίες.

«Στην Κίνα ειδικότερα, τα έσοδα επηρεάστηκαν από τον αυξημένο ανταγωνισμό και το ασθενέστερο καταναλωτικό κλίμα», σημείωσε η BMW την Πέμπτη.

Οι παραδόσεις οχημάτων της εταιρείας στην Κίνα μειώθηκαν κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, με την κρίση ακινήτων στη χώρα να επιβαρύνει την καταναλωτική δαπάνη. Η επιβράδυνση επηρεάζει τη ζήτηση για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ρολογιών και επώνυμων ρούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider