Ρεύμα: Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Αυγούστου – Αυτές είναι οι χρεώσεις ανά πάροχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Αυγούστου – Αυτές είναι οι χρεώσεις ανά πάροχο
Πώς διαμορφώνονται οι τελικές χρεώσεις των παρόχων συμπεριλαμβανομένης και της επιδότησης ύψους 1,6 λεπτών που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Ανακοινώθηκαν τα τιμολόγιο ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο. Συμπεριλαμβανομένης και της επιδότησης ύψους 1,6 λεπτών που ανακοίνωσε την Πέμπτη το ΥΠΕΝ, ενδεικτικά, οι τελικές χρεώσεις των παρόχων διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΕΗ: Στα 14,79 λεπτά η κιλοβατώρα (πράσινο οικιακό τιμολόγιο) και 13,9 λεπτά (κίτρινο myHome4All).
Protergia: Στα 14,39 λεπτά η κιλοβατώρα (πράσινο οικιακό τιμολόγιο)
Ήρων: Στα 14,27 λεπτά η κιλοβατώρα (πράσινο Ήρων Basic Home).
ελίν: Στα 15,03 λεπτά (πράσινο).

Οι τιμές των προμηθευτών με βάσει τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ είναι οι εξής:

ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 1
ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 2
ΣΤΑΘΕΡΟ 1
ΣΤΑΘΕΡΟ 2
ΣΤΑΘΕΡΟ 3
ΣΤΑΘΕΡΟ 4
ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ

Στα 1,6 λεπτά/kWh η επιδότηση τον Αύγουστο

Στα 16 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανέρχεται η επιδότηση των ηλεκτρικού ρεύματος του Αυγούστου για τα νοικοκυριά και ειδικότερα των κυμαινόμενων τιμολογίων (πράσινα και κίτρινα) για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ ενώ για τους δικαιούχους του ΚΟΔ, η τελική τιμή φτάνει στα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα μετά την επιδότηση για τον Αύγουστο, η οποία ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Στα 1,6 λεπτά/kWh η επιδότηση τον Αύγουστο - Κάτω από 15 λεπτά/kWh η τιμή για τα νοικοκυριά

Ελίν: Σταθερές οι χρεώσεις ρεύματος τον Αύγουστο - Επιπλέον έκπτωση 5% στα πράσινα τιμολόγια

ΔΕΗ: Στα 14,791 λεπτά ανά KWh το οικιακό πράσινο τιμολόγιο τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider