SoftBank: Επέστρεψε στην κερδοφορία ο τεχνολογικός βραχίονας του Vision Fund

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SoftBank: Επέστρεψε στην κερδοφορία ο τεχνολογικός βραχίονας του Vision Fund
Κέρδη 1,9 δισ. γεν (12,9 εκατ. δολάρια) κατέγραψε ο όμιλος SoftBank από επενδύσεις στον τεχνολογικό επενδυτικό βραχίονα Vision Fund στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας που έληξε τον Ιούνιο, επιτυγχάνοντας εκ νέου κέρδη.

Κέρδη 1,9 δισ. γεν (12,9 εκατ. δολάρια) κατέγραψε ο όμιλος SoftBank από επενδύσεις στον τεχνολογικό επενδυτικό βραχίονα του Vision Fund στο πρώτο τρίμηνο για τη χρήση του 2024 της εταιρείας που έληξε τον Ιούνιο, επιστρέφοντας στις κερδοφόρες επιδόσεις.

Τα κέρδη ορισμένων εταιρειών του χαρτοφυλακίου της SoftBank - συμπεριλαμβανομένου της μητρικής τουTikTok, ByteDance - βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι απώλειες από άλλες εταιρείες όπως η AutoStore και η Symbotic.

Ωστόσο, ο τομέας Vision Fund στο σύνολό του σημείωσε ζημίες 204,3 δισ. γεν, ενώ ήταν κερδοφόρος το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το σύνολο του τμήματος λαμβάνει υπόψη άλλες επιδόσεις πέραν των επενδύσεων, όπως τα διοικητικά έξοδα, καθώς και κέρδη και ζημίες που αποδίδονται σε τρίτους επενδυτές.

Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι θα εξαγοράσει έως και το 6,8% των μετοχών που διαθέτει η εταιρεία, ύψους έως και 500 δισ. γεν (3,4 δις δολάρια).

Στο προηγούμενο τρίμηνο του έτους, η SoftBank κατέγραψε κέρδη 159,77 δισ. γεν στο Vision Fund. Στο τρίμηνο του Μαρτίου, η SoftBank κατέγραψε ζημία 57,53 δισ. γεν στον εμβληματικό επενδυτικό της βραχίονα στον τομέα της τεχνολογίας.

Η SoftBank κατέγραψε το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος από το 2021 στο Vision Fund στο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, καθώς επωφελήθηκε από το ράλι των μετοχών τεχνολογίας και ορισμένων βασικών μετοχών της.

Η πρόσφατη επιτυχία του Vision Fund οφείλεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη πρόταση εξαγοράς της εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Arm πέρυσι, από την οποία η SoftBank κατέχει περίπου το 90% της εταιρείας.

Ωστόσο, ο όμιλος αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά τις ασταθείς δημόσιες αγορές. Τη Δευτέρα, οι μετοχές της SoftBank κατέρρευσαν σχεδόν 19% σε μια ημέρα εν μέσω μιας ευρύτερης πτώσης των ιαπωνικών μετοχών που υποδαυλίστηκε από την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα.

Μπορεί οι κύριοι δείκτες της Ιαπωνίας ανέκαμψαν την Τρίτη, ωστόσο, οι παγκόσμιες αγορές παραμένουν ασταθείς, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις υψηλές αποτιμήσεις που εν μέρει οδηγούνται από τις μετοχές τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΤΕ: Αυξημένα κατά 5,3% τα προσαρμοσμένα κέρδη στο α' εξάμηνο - Στα 283 εκατ. ευρώ

Novo Nordisk: Αναμένει πλέον μικρότερη κερδοφορία στο έτος - Δεν ικανοποίησαν οι πωλήσεις του Wegovy

Sony: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη α' τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider