ΟΤΕ: Οι πέντε προτεραιότητες της εποχής Νεμπή – Οι κινήσεις που αλλάζουν το πεδίο σε σταθερή και payTV

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΕ: Οι πέντε προτεραιότητες της εποχής Νεμπή – Οι κινήσεις που αλλάζουν το πεδίο σε σταθερή και payTV
Ο CEO του OTE Κώστας Νεμπής περιέγραψε στους αναλυτές τους πέντε παράγοντες που θα οδηγήσουν τον όμιλο στη νέα εποχή. Τι είπε για τις τιμές στη χονδρική και για τη συμφωνία με τη ΝΟVA για το αθλητικό περιεχόμενο.

Όραμα μας είναι να καταστήσουμε τον ΟΤΕ ένα από τους καλύτερους και πιο αποδοτικούς ψηφιακούς παίκτες στην Ευρώπη, χτίζοντας σε όλη τη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας στον όμιλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πετυχαίνοντας σταθερή ανάπτυξη. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του Κώστα Νεμπή στο πρώτο conference call τους ως CEO του ομίλου με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Ο ίδιος περιέγραψε πέντε παράγοντες που θα οδηγήσουν τον ΟΤΕ στη νέα εποχή. Ο πρώτος παράγοντας είναι η συνέχιση των επενδύσεων, αλλά και η βελτίωση της αξιοποίησής με πρωτοβουλίες όπως η πρόσφατη συμφωνία για μείωση της τιμής χονδρικής προς τους υπόλοιπους παρόχους. Όπως είπε ο CEO, η νέα συμφωνία μαζί με τα κουπόνια επιδότησης για νέες γραμμές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) που αναμένεται να ξεκινήσει από την πολιτεία μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να αυξήσουν την συνδρομητική βάση όλων των παρόχων. Έτσι αξιοποιούνται οι υποδομές χονδρικής του ΟΤΕ και αυξάνονται και τα έσοδα του ομίλου.

Δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί η συνδρομητική τηλεόραση και η συμφωνία με τη NOVA για τον διαμοιρασμό του αθλητικού περιεχομένου. O CEO του ΟΤΕ χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία που όπως είπε θα οδηγήσει στην αύξηση της συνδρομητικής βάσης και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της πειρατείας, καθώς μειώνονται σημαντικά το κίνητρο για την αναζήτηση πειρατικών συνδέσεων.

«Οι δύο παραπάνω συμφωνίες αποτελούν κινήσεις για τη ενίσχυση της αγοράς συνολικά και όχι μόν του ΟΤΕ. Θεωρούμε πως είναι ικανές να επιταχύνουν την ψηφιοποίηση της Ελλάδας που βρίσκεται πίσω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους τόσο στην οπτική ίνα, όσο και στη συνδρομητική τηλεόραση», σημείωσε ο κ. Νεμπής.

Τρίτη προτεραιότητα αποτελεί η αγορά της κινητής που όπως είπε ο CEO ο όμιλος βρίσκεται στο σωστό όμιλο. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στα δίκτυα 5G, όπως δείχνουν και οι βραβεύσεις μας για την ποιότητα και τις ταχύτητες του δικτύου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέταρτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του ΟΤΕ στην αγορά πληροφορικής και επικοινωνιών, ενισχύοντας τον ρόλο του ομίλου ως IT Integrator μέσω της ολοκλήρωσης μεγάλων έργων και της ενίσχυσης των σχέσεων του με τους πελάτες από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Πέμπτη προτεραιότητα είναι η συνέχιση της πορείας μετασχηματισμού του ΟΤΕ, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης των υπηρεσιών, της υιοθέτησης αυτοματισμός και την ανανέωση του προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε στο conference call θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια και τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό.

«Το όραμα μας είναι να κάνουμε τον ΟΤΕ ένα από τους καλύτερους και πιο αποδοτικούς ψηφιακούς παίκτες στην Ευρώπη. Οι δυνατότητες υπάρχουν για έχουν κτιστεί σοβαρές υποδομές. Υπάρχει και ευκαιρία γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει βήματα στη ψηφιοποίηση που βρίσκεται πίσω. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό», τόνισε ο κ. Νεμπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca-Cola HBC: Ισχυρή αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 7,5% σε οργανική βάση στο α' εξάμηνο

BMW: Διερευνά την πιθανότητα εισαγωγής ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider