Tesla: Τέλος το «φθηνό» Cybertruck των 61.000 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Τέλος το «φθηνό» Cybertruck των 61.000 δολαρίων
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ δέχεται πλέον παραγγελίες μόνο για την έκδοση των 100.000 δολαρίων ή την ακριβότερη των 119.000 δολαρίων.

Η Tesla σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τη φθηνότερη έκδοση του Cybertruck της, η τιμή της οποίας ανέρχεται στα 61.000 δολάρια, ενώ η έκδοση των 100.000 δολαρίων είναι διαθέσιμη για άμεση παραγγελία και παράδοση μόλις αυτόν τον μήνα, αναφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία στον ιστότοπό της.

Η ζήτηση και η προσφορά για το Cybertruck παρακολουθούνται στενά, τόσο από τους επενδυτές όσο και τους θαυμαστές της Tesla, επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλός της Έλον Μασκ έχει διαθέσει πολλούς πόρους της εταιρείας στην ανάπτυξη του φορτηγού και σχεδιάζει να παράγει 200.000 μονάδες ετησίως.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μασκ είχε αναφέρει ότι η Tesla είχε ένα εκατομμύριο κρατήσεις για το όχημα. Πάντως, ορισμένοι υποψήφιοι πελάτες έχουν δηλώσει ότι περιμένουν για φθηνότερες εκδόσεις, επειδή οι τιμές είναι υψηλότερες από το αναμενόμενο και η αυτονομία οδήγησης χαμηλότερη από αυτή που προβλεπόταν αρχικά.

Σύμφωνα με τον Sam Abuelsamid- αναλυτή της Guidehouse Insights- αυτή η τάση «δείχνει ότι η ζήτηση είναι πολύ μικρότερη από ένα εκατομμύριο φορτηγά».

Το Cybertruck πούλησε σχεδόν 4.800 μονάδες τον Ιούλιο - ο καλύτερος μήνας του και καθιστώντας το μακράν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ με τιμή άνω των 100.000 $, σύμφωνα με την Cox Automotive. «Έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από 16.000 μέχρι στιγμής, αλλά η διατήρηση υψηλού όγκου σε αυτό το σημείο τιμής θα είναι μια πρόκληση», τόνισε η Cox Automotive.

Οι παραδόσεις του Cybertruck - το οποίο έχει μια ασυνήθιστη τραπεζοειδή εξωτερική σχεδίαση, εμπνευσμένη από την ταινία "Blade Runner" και αμάξωμα από ανοξείδωτο χάλυβα - ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023 μετά από χρόνια καθυστέρησης και προβλήματα στην παραγωγή. Ο Μασκ το 2019 είχε υπολογίσει ότι το φορτηγό θα κόστιζε 40.000 δολάρια και θα μπορούσε να διανύσει 500 μίλια ή περισσότερα με μία μόνο φόρτιση.

Ο ιστότοπος της Tesla δεν προσφέρει πλέον την επιλογή παραγγελίας για την έκδοση των 61.000 $ του Cybertruck, η οποία προηγουμένως προσφερόταν με εμβέλεια 250 μιλίων και παράδοση το 2025. Η έκδοση με διπλό κινητήρα κόστους 99.990 δολαρίων και εμβέλειας 318 μιλίων, εκτιμάται ότι θα αρχίσει να παραδίδεται στους πελάτες από αυτόν τον μήνα, ενώ η έκδοση Foundation Cyberbeast, με τρεις ηλεκτροκινητήρες -αξίας $119.990 και αυτονομίας 301 μιλίων- θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider