Τρ. Κύπρου: Στόχος η εισαγωγή στο ΧΑ στις 23 Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Κύπρου: Στόχος η εισαγωγή στο ΧΑ στις 23 Σεπτεμβρίου
Η Τράπεζα Κύπρου, ανακοίνωσε τη δημοσίευση εγκυκλίου και περιληπτικού σημειώματος, καθώς και την ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 13 Σεπτεμβρίου για την έγκριση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της για διαγραφή από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Τράπεζα Κύπρου, ανακοίνωσε τη δημοσίευση εγκυκλίου και περιληπτικού σημειώματος, καθώς και την ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 13 Σεπτεμβρίου για την έγκριση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της για διαγραφή από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου 2024, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η «Εταιρία») ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την προτεινόμενη εισαγωγή των συνήθων μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group plc και την επακόλουθη ακύρωση της εισαγωγής στο LSE, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τους μετόχους της Εταιρίας και από την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ, καθώς και υπό τις συνθήκες της αγοράς.

Όπως ανακοινώθηκε στις 8 Αυγούστου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν μια σειρά από μακροπρόθεσμα στρατηγικά οφέλη τόσο για την Εταιρία όσο και για τους μετόχους και να ενισχύσει την παρουσία της Εταιρίας στις αγορές. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη ρευστότητα στις Συνήθεις Μετοχές και να βελτιώσουν την προβολή της Εταιρίας στην αγορά από μια δυνητικά ευρύτερη επενδυτική βάση, μέσω της εισαγωγής της σε μια αγορά συμβατή με το προφίλ της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, οι συναλλαγές στο πιο επικεντρωμένο σύστημα της αγοράς του ΧΑ και η αυξημένη δυνατότητα για σύγκριση με ομότιμες τράπεζες, δύναται να προσελκύσουν στην Εταιρία μακροπρόθεσμους θεσμικούς μετόχους.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή στη δομή της εισαγωγής δεν θα έχει επίδραση στις δραστηριότητες της Εταιρίας, η οποία θα παραμείνει Ιρλανδική εταιρεία και φορολογικός κάτοικος Κύπρου, ή στις θυγατρικές της Εταιρίας και διευκρινίζεται ότι δεν προτείνεται αλλαγή στην εισαγωγή της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως σημειώνεται «πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρίας και των μετόχων στο σύνολό τους και, ως εκ τούτου, συστήνει ομόφωνα στους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ των ψηφισμάτων στην ΕΓΣ, όπως προτίθεται να πράξει το Διοικητικό Συμβούλιο σε σχέση με τους δικές του μετοχές».

Δύο ψηφίσματα

Σχετικά με την εισαγωγή, η Τρ. Κύπρου δημοσίευσε σήμερα εγκύκλιο μετόχων με την οποία συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της για να εξετάσει και, εάν το κρίνει σκόπιμο, να εγκρίνει την εισαγωγή.

Η ΕΓΣ έχει συγκληθεί για τις 13 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:00 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Τρ. Κύπρου, οδός Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, 2002 Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος.

Το ψήφισμα για την έγκριση της Εισαγωγής (Ψήφισμα 1) απαιτεί την έγκριση άνω του 50% των ψήφων των μετόχων που ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξούσιου αντιπροσώπου στην ΕΓΣ. Ένα δεύτερο ψήφισμα θα προταθεί στους μετόχους για να το εξετάσουν και, εάν το κρίνουν σκόπιμο, να εγκρίνουν την υιοθέτηση ενός τροποποιημένου καταστατικού της Εταιρίας με ισχύ από την σύγκλιση της ΕΓΣ σε σχέση με την Εισαγωγή (Ψήφισμα 2). Το Ψήφισμα 2 είναι ένα ειδικό ψήφισμα και απαιτεί την έγκριση τουλάχιστον του 75% των μετόχων που ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξούσιου αντιπροσώπου στην ΕΓΣ.

Η Εισαγωγή και η Διαγραφή δεν θα προχωρήσουν εάν το Ψήφισμα 1 δεν εγκριθεί και πιθανώς να μην προχωρήσουν εάν το Ψήφισμα 2 δεν εγκριθεί, σε κάθε περίπτωση, από την απαιτούμενη πλειοψηφία των μετόχων στην ΕΓΣ. Υπό την αίρεση της
έγκρισης από την απαιτούμενη πλειοψηφία των μετόχων στην ΕΓΣ και από την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ, αναμένεται ότι η Εισαγωγή θα τεθεί σε ισχύ στις 10:15 π.μ. (ώρα Κύπρου) / 10:15 π.μ. (ώρα Ελλάδας) / 8:15 π.μ. (ώρα Ιρλανδίας) στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρίας και των μετόχων στο σύνολό τους και, ως εκ τούτου, συστήνει ομόφωνα στους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ των ψηφισμάτων στην ΕΓΣ, όπως προτίθεται να πράξει το Διοικητικό Συμβούλιο σε σχέση με τους δικές του μετοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider