Epsilon Net: Άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς η Ginger Digital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Epsilon Net: Άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς η Ginger Digital
Σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 16 του Νόμου, ο Προτείνων ανακοινώνει ότι στις 20 Αυγούστου 2024 άσκησε  τοπροβλεπόμενο στο άρθρο 27 του Νόμου δικαίωμα εξαγοράς (το «Δικαίωμα Εξαγοράς»), υποβάλλοντας προς έγκριση σχετικό έγγραφο αίτημα προς την ΕΚ.

Αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Epsilon Net υπέβαλε στις 20 Αυγούστου η Ginger Digital Bidco.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ως άνω αίτημα, στις 7 Αυγούστου 2024 ολοκληρώθηκε η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Epsilon Net, που προσφέρθηκαν νομίμως και εγκύρως στον Ginger Digital Bidco κατά την περίοδο αποδοχής της από 25 Απριλίου 2024 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασής της. Συνεχεία αυτού, κατά την 19 Αυγούστου 2024, ο η Ginger Digital Bidco και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα μαζί της κατείχαν συνολικά 53.184.511 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 98,13% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Από τις 3 Αυγούστου 2024 μέχρι και την 19 Αυγούστου 2024, ο Προτείνων έχει περαιτέρω αποκτήσει 1.361.940 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 2,5% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, από μετόχους της Εταιρείας που άσκησαν το δικαίωμα εξόδου που προβλέπεται στο άρθρο 28 του Νόμου.

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά το αντάλλαγμα

Κατά την 20 Αυγούστου 2024, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 1.015.489 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχαν άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την ανωτέρω ημερομηνία, με αντάλλαγμα 12,00 Ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση μετοχών μέσω της Δημόσιας Πρότασης. Σημειώνεται ότι ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) που βαρύνουν τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας αλλά όχι την καταβολή του προβλεπόμενου φόρου συναλλαγών 0,1% που βαρύνει τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας.

Η πρόθεση του Προτείνοντος να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στο από 28 Ιουνίου 2024 εγκριθέν και δημοσιευθέν σύμφωνα με το Νόμο Πληροφοριακό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider