Η Berskhire Hathaway το πέτυχε: Ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Berskhire Hathaway το πέτυχε: Ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση
Η Berkshire Hathaway έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία εκτός του τεχνολογικού κλάδου που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Η Berkshire Hathaway έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία εκτός του τεχνολογικού κλάδου που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Οι μετοχές του ομίλου του Γουόρεν Μπάφετ σημείωσαν άνοδο έως και 0,8% την Τετάρτη ανεβάζοντας για πρώτη φορά την χρηματιστηριακή του αξία πάνω από το όριο του 1 τρισ. δολαρίων. Η μετοχή έχει επιδοθεί σε ράλι φέτος χάρη στην ισχυρή απόδοση στον τομέα της ασφάλισης αλλά και στην αισιοδοξία για την οικονομία. Η εταιρεία με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα γίνεται μέλος μιας μικρής ομάδας που έχει πετύχει αυτό το ορόσημο: σε αυτήν κυριαρχούν τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Alphabet, η Meta Platforms και η Nvidia Corp.

«Η Berkshire το πέτυχε με τον πιο αργό, αλλά πιο σίγουρο τρόπο», δήλωσε ο Steve Check, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Check Capital Management. Η εταιρεία του έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη Berkshire να είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή τους. «Είναι πιο δύσκολο να βγάλεις χρήματα με τον παλιομοδίτικο τρόπο».

Στο κλειστό «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων συμμετέχουν οι Υπέροχες Επτά» (Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon, Meta, Alphabet, Tesla), καθώς επίσης και η Saudi Aramco, ο πετρελαϊκός κολοσσός που ελέγχεται από τη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται πως η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που πέτυχε το ορόσημο αυτό το καλοκαίρι του 2018.

Η Berkshire Hathaway έχει δει τη συνολική κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται κατά περίπου 218 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2024, ενώ μόνο η φετινή της αύξηση ξεπερνά τη συνολική κεφαλαιοποίηση τόσο της American Express όσο και της McDonald's.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mega deal στην αγορά αθλητικών ειδών – Ο όμιλος Fourlis εξαγόρασε τη Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία

Μπάφετ: Συνεχίζει να πουλά μετοχές της Bank of America

gazzetta
gazzetta reader insider insider