Μπάφετ: Πούλησε μετοχές της BofA αξίας 6 δισ. δολαρίων μέσα στο καλοκαίρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Πούλησε μετοχές της BofA αξίας 6 δισ. δολαρίων μέσα στο καλοκαίρι
Ερωτήματα προκάλεσε η κίνησή του, καθώς μόλις πέρσι δήλωνε ότι δεν θα πουλήσει μετοχές της BofA.

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει προσθέσει περίπου 6 δισ. δολάρια στα αποθεματικά της Berkshire Hathaway αυτό το καλοκαίρι με μια σειρά από πωλήσεις μετοχών της Bank of America από τα μέσα Ιουλίου, αναφέρει το CNBC.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Παρασκευή, οι πωλήσεις 21,1 εκατομμυρίων μετοχών την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή απέφεραν 848,2 εκατομμύρια δολάρια, σε μια μέση τιμή μετοχής τα 40,24 δολάρια. Η Berkshire πούλησε μετοχές της Bank of America για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις. Από τότε που άρχισε να μειώνει τη συμμετοχή της στις 17 Ιουλίου, πούλησε μετοχές της τράπεζας σε 21 από τις τελευταίες 33 συνεδριάσεις.

Συνολικά, η Berkshire μείωσε τη συμμετοχή της στην BofA κατά 14,5% με την πώληση 150,1 εκατομμυρίων μετοχών για 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια- ποσό που αναλογεί σε μέσο όρο 41,33 $ ανά μετοχή.

Η BofA είναι η τρίτη μεγαλύτερη μετοχική συμμετοχή της Berkshire, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 11% του χαρτοφυλακίου της.

Η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America με μερίδιο 11,4% , που «μεταφράζεται» σε 882,7 εκατομμυρίων μετοχές αξίας σχεδόν 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το γιατί η Berkshire πουλά μια μετοχή που ο Buffett είπε μόλις πέρυσι ότι δεν ήθελε να πουλήσει, παρά τις ανησυχίες του για τον τραπεζικό τομέα συνολικά, δεν έχει υπάρξει καμία εξήγηση από την επενδυτική εταιρεία με έδρα την Ομάχα μέχρι στιγμής.

Ο Μπάφετ έκλεισε τα 94 την Παρασκευή. Στις 30 Ιουνίου, τα αποθεματικά μετρητών της Berkshire ανερχόταν στο ποσό - ρεκόρ των 277 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βραζίλια: Άρχισε η αναστολή λειτουργίας της πλατφόρμας X

gazzetta
gazzetta reader insider insider