Manchester United: Η κακή επίδοση στο γήπεδο αποτυπώνεται και στα οικονομικά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Manchester United: Η κακή επίδοση στο γήπεδο αποτυπώνεται και στα οικονομικά της
Διογκώθηκαν οι ετήσεις ζημίες της Manchester United μετά από μια δύσκολη σεζόν στο χορτάρι αλλά και μετά τα έκτακτα κόστη από την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στον σύλλογο από τον Sir Jim Ratcliffe τον Δεκέμβριο.

Διογκώθηκαν οι ετήσιες ζημίες της Manchester United μετά από μια δύσκολη σεζόν στο χορτάρι αλλά και μετά τα έκτακτα κόστη από την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στον σύλλογο από τον Sir Jim Ratcliffe τον Δεκέμβριο. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 2,1%, στα 661 εκατ. στερλίνες στη χρήση έως τις 30 Ιουνίου, ενώ τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 768,5 εκατ. στερλίνες, καταγράφοντας αύξηση 12,8%.

Η United αποκλείστηκε νωρίς από το προσοδοφόρο Champions League και, παρότι κατέκτησε το FA Cup, η ανδρική ομάδα διολίσθησε στην 8η θέση της εγχώριας βαθμολογικής κατάταξης, στη χειρότερή της επίδοση από όταν ξεκίνησε η Premier League το 1992.

Αναλυτικότερα, οι ζημιές της Manchester United στο σύνολο της χρήσης εκτοξεύτηκαν στα 113 εκατ. στερλίνες, από 28,7 εκατ. στερλίνες το προηγούμενο έτος, εν μέρει εξαιτίας της αύξησης των δαπανών για παίκτες και μισθούς. Ο σύλλογος ζημιώθηκε επίσης από έκτακτα κόστη ύψους 47,8 εκατ. στερλίνων που συνδέονται κατά κύριο λόγο με την πώληση μεριδίου 27,7% στον δισεκατομμυριούχο του κλάδου πετροχημικών Ratcliffe.

Έπειτα από πολλά έτη απογοητευτικών επιδόσεων στο γήπεδο (η τελευταία κατάκτηση της Premier League ήταν την περίοδο 2012-2013), η United προσπαθεί να αλλάξει τη μοίρα της σε μια περίοδο που εξακολουθεί να υπο-αποδίδει. Ο σύλλογος πήρε το εισιτήριο για το Europa League φέτος, που είναι υποδεέστερο του Champions League. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει τα έσοδα της τρέχουσας χρήσης: η διοίκηση αναμένει έσοδα 650-670 εκατ. στερλίνων τη φετινή σεζόν και προσαρμοσμένα κέρδη 145 - 160 εκατ. στερλίνων.

Η μετοχή, κλάσης Α, του συλλόγου στη Νέα Υόρκη, καταγράφει πτώση 8,5% σήμερα, στα 15 δολάρια, που αντιστοιχεί σε μεγάλο discount σε σχέση με τα 33 δολάρια ανά μετοχή που πλήρωσε ο Ratcliffe για το μερίδιό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποδόσφαιρο: Οι 20 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Χρήμα - ρεκόρ από τις ομάδες της Super League για μεταγραφές το καλοκαίρι

Ποδόσφαιρο: Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ κόστισαν οι οκτώ ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider