Η Boeing «παγώνει» τις προσλήψεις εν μέσω απεργίας - Μέτρα για διαφύλαξη ρευστότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Boeing «παγώνει» τις προσλήψεις εν μέσω απεργίας - Μέτρα για διαφύλαξη ρευστότητας
Ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τα έξοδα ανεφοδιασμού και εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους της «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Η Boeing που από την Παρασκευή είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη απεργία η οποία έχει παραλύσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX kai 777, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να διαφυλάξει τη ρευστότητά της. Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε στους υπαλλήλους ο Μπράιαν Γουέστ, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, η εταιρεία αποφάσισε να παγώσει όλες τις προσλήψεις, ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τα έξοδα ανεφοδιασμού και εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους της «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι, που κατασκευάζουν αεροσκάφη της εταιρείας στα εργοστάσιά της στις δυτικές ΗΠΑ, συνεχίζουν την απεργία τους για τέταρτη ημέρα σήμερα. «Ξέρω ότι αυτές οι ενέργειες θα προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανησυχία. Αυτή η απεργία θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψή μας και πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξουμε τη ρευστότητα και να διασφαλίσουμε το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε ο Γουέστ.

Οι διαπραγματευτές της εταιρείας και του συνδικάτου θα ξαναρχίσουν αύριο Τρίτη τις συνομιλίες για τη νέα σύμβαση εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής (IAM), το μεγαλύτερο συνδικάτο της Boeing, απέρριψε την πρόταση που περιλάμβανε μισθολογικές αυξήσεις ύψους 25% μέσα σε μια τετραετία αλλά χωρίς ετήσιο μπόνους αποδοτικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider