Ζούκερμπεργκ: Μπήκε στο πιο κλειστό κλαμπ στον κόσμο με περιουσία 200 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζούκερμπεργκ: Μπήκε στο πιο κλειστό κλαμπ στον κόσμο με περιουσία 200 δισ. δολάρια
Στο πιο κλειστό κλαμπ στον κόσμο, εκείνο των ατόμων με καθαρή περιουσία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εντάχθηκε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg.

Στο πιο κλειστό κλαμπ στον κόσμο, εκείνο των ατόμων με καθαρή περιουσία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εντάχθηκε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg.

Πλέον κάνει παρέα στον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και τον CEO της Tesla, Έλον Μασκ, οι οποίοι είναι τα μόνα άλλα άτομα παγκοσμίως που έχουν ξεπεράσει το ορόσημο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καθαρή περιουσία.

Η περιουσία του Ζούκερμπεργκ έχει αυξηθεί κατά 72,2 δισ. δολάρια φέτος, ανεβάζοντας τη συνολική καθαρή περιουσία του στα 200 δισ. δολάρια. Μετά από αυτόν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, γνώρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στο net worth, συγκεντρώνοντας επιπλέον 58 δισ. δολάρια. Παρά αυτές τις εντυπωσιακές επιδόσεις, ο Έλον Μασκ διατηρεί την πρώτη θέση με καθαρή περιουσία 265 δισ. δολαρίων, ενώ ο Τζεφ Μπέζος ακολουθεί πολύ πίσω στα 216 δισ. δολάρια.

Στην αρχή του τρέχοντος έτους, το μόνο άλλο άτομο με καθαρή περιουσία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH. Ωστόσο, οι μετοχές του ομίλου πολυτελείας του έχουν υποχωρήσει σχεδόν 16% φέτος, μειώνοντας την εκτιμώμενη περιουσία του κατά 30 δισ. δολάρια, η οποία αγγίζει πλέον τα 177 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Billionaire Index, η πλειονότητα της περιουσίας του Ζούκερμπεργκ προέρχεται από το 13% περίπου μερίδιο που κατέχει στη Meta.

Η Meta, μητρική των social media όπως το Facebook, Instagram και WhatsApp, απέφερε έσοδα 134,9 δισ. δολαρίων το 2023 και έχει περίπου 4 δισ. χρήστες μηνιαίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ο OPEC προβλέπει ισχυρή αύξηση της ζήτησης, ωστόσο κάποιοι διαφωνούν

Microsoft: Επενδύει 1,3 δισ. στο Μεξικό σε τεχνολογία cloud και AI

MIG: Πώληση οικοπεδικής έκτασης στη Νις της Σερβίας έναντι 320.000 ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider