«Αρωματικά» κέρδη για την Parfums Christian Dior Hellas - Οι στόχοι για το 2024

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αρωματικά» κέρδη για την Parfums Christian Dior Hellas - Οι στόχοι για το 2024
Τι έδειξαν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής του ομίλου Dior. 

Αισιοδοξία για τις οικονομικές της επιδόσεις την τρέχουσα χρονιά εκφράζει η Parfums Chrίstian Dior Hellas, επιβεβαιώνοντας περίτρανα πως ο κλάδος της ομορφιάς εμφανίζει ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων ετών.

Η θυγατρική του οίκου Christian Dior στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στην εμπορία αρωματικών και καλλυντικών προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος στον χώρο της επιλεκτικής διανομής, κατέχοντας μάλιστα την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς, προχωρά φέτος σε συνετή αύξηση των επενδυτικών της δραστηριοτήτων. Επενδύσεις που επικεντρώνονται στην ανακαίνιση κεντρικών σημείων πώλησης μεγάλων πελατών της, καθώς στην εκτέλεση συγκεκριμένων λανσαρισμάτων με σκοπό να ενισχυθούν οι πωλήσεις της.

Μάλιστα, για το 2024, η εταιρεία προβλέπει πως «εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα αρνητικά γεγονότα, ο ετήσιος κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με το 2023».

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, η διοίκηση εκτιμά πως «η αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης και το ισχυρό τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς την τελική εικόνα που θα λάβει η οικονομική δραστηριότητα σε ετήσιο εθνικό επίπεδο».

«Σε μεσοπρόθεσμο πάντως επίπεδο, η εταιρεία αναμένεται να παραμείνει ένα από τα κορυφαία ονόματα στο χώρο των καλλυντικών και της μόδας με πιστούς καταναλωτές των προϊόντων της και σε συνδυασμό αφενός των επιτυχημένων προωθητικών δραστηριοτήτων της αφετέρου του λανσαρίσματος καινοτόμων προϊόντων, τα οποία θα ενισχύσουν και θα υποστηρίξουν τις υπάρχουσες επιτυχημένες σειρές προϊόντων, πιστεύει ότι θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες του οικονομικού περιβάλλοντος και θα αναπτυχθεί περαιτέρω», τονίζεται. «Η εταιρεία επωφελούμενη από τον μηδενικό δανεισμό και το ισχυρό ταμειακό της απόθεμα θα ενισχυθεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό», σημειώνεται ακόμη.

Η πρωτιά που διατηρήθηκε και το 2023 και η αύξηση του τζίρου

Στη χρήση 2023 η Parfυms Chrίstian Dior Hellas παρέμεινε στην πρώτη θέση της επιλεκτικής αγοράς καλλυντικών στην Ελλάδα - θέση την οποία κατέλαβε για πρώτη φορά στη χρήση 2022. Μάλιστα, η εταιρεία διατήρησε την πρώτη θέση στην επιλεκτική αγορά καλλυντικών «παρόλο τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην ελληνική αγορά της επιλεκτικής αλλά και των σχετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών της χώρας με τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις». Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει στα θετικά του κλάδου τη συνέχιση της καλής πορείας του τουρισμού στην χώρα μας που συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας.

Η διοίκηση της εταιρείας σπεύδει, δε, να εξηγήσει πως ο κλάδος της επιλεκτικής είναι πολύ ανταγωνιστικός στη χώρα καθώς «πολλά από τα κύρια ονόματα (brands) λειτουργούν με σχήμα αντιπροσωπείας και ως εκ τούτου μπορούν και πετυχαίνουν οικονομίες κλίμακας λόγω της ταυτόχρονης αντιπροσώπευσης πολλών brands, συγκρινόμενων με την εταιρεία Dior, η οποία λειτουργεί αυτόνομα αποκλειστικά για το όνομα Dior».

Αύξηση πωλήσεων κατά 22,57%

Όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, το 2023 εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 22,57%, καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 22,64 εκατ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών ύψους 18,47 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ από 918.774 ευρώ το 2022, καταγράφοντας αύξηση κατά 121,5%, ενώ τα μετά φόρων κέρδη σκαρφάλωσαν στα 1,55 εκατ. ευρώ το 2023 από 771.474 ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 101,2%.

«Το 2023 ξεκίνησε ομαλά, κάτι το οποίο βοήθησε την εταιρεία να πετύχει τους στόχους της έτσι όπως είχαν τεθεί βάσει του προϋπολογισμού που είχε καταρτιστεί. Οι στόχοι αυτοί ήταν η αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2022 αλλά και η συγκρατημένη αύξηση των δαπανών, κρατώντας σε καλά επίπεδα το περιθώριο κέρδους. Και οι δυο στόχοι επιτεύχθηκαν», τονίζεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση.

Η Parfυms Chrίstian Dior Hellas ιδρύθηκε το 1986 και η έδρα της βρίσκεται στο Μαρούσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider