ΕΕΕΠ: Δημιουργεί βάση δεδομένων και μηχανισμού αναλύσεων για τα υπό διερεύνηση αθλητικά γεγονότα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Δημιουργεί βάση δεδομένων και μηχανισμού αναλύσεων για τα υπό διερεύνηση αθλητικά γεγονότα
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ανεξάρτητης Αρχής ως μέλους της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία «LOGOMATH ANALYTICS», επέλεξε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για την παροχή υπηρεσιών δημιουργίας βάσης δεδομένων και μηχανισμού αναλύσεων και αναφορών για τα υπό διερεύνηση αθλητικά γεγονότα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ανεξάρτητης Αρχής ως μέλους της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και της αναδόχου η οποία αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών δημιουργίας βάσης δεδομένων και μηχανισμού αναλύσεων και αναφορών για τα υπό διερεύνηση αθλητικά γεγονότα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΕΕΕΠ ως μέλους της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ),
Υπενθυμίζεται ότι με τον πρώτο άρθρο του νόμου 4639/2019 κυρώθηκε η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin τη 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων με σκοπό:

α) την πρόληψη, εξάλειψη και τιμωρία της εθνικής και διακρατικής χειραγώγησης εθνικών και διεθνών αθλητικών αγώνων και
β) την προώθηση της εθνικής και διεθνούς συνεργασίας κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων μεταξύ των αρμόδιων δημόσιων αρχών καθώς και με οργανισμούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το αθλητικό στοίχημα.

Στο πλαίσιο αυτό το 2020 ιδρύθηκε η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 της Σύμβασης Macolin, ως συλλογικό όργανο, το οποίο αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, τον Αθλητικό Εισαγγελέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και έναν (1) εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έργο της ΕΠΑΘΛΑ είναι ο συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων φορέων, των ενεργειών και γενικότερα των δράσεων για την καταπολέμηση και την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων και ειδικότερα, έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) λειτουργεί ως κόμβος συλλογής πληροφοριών ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων και διαβίβασης των πληροφοριών αυτών στις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς,
β) συντονίζει τις δράσεις ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης,
γ) λαμβάνει, συγκεντρώνει και αναλύει πληροφορίες για παράτυπα ή ύποπτα στοιχήματα σε αθλητικούς αγώνες, που πραγματοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια και, κατά περίπτωση και όπου είναι απαραίτητο, εκδίδει προειδοποιήσεις,
δ) διαβιβάζει προς τις δημόσιες αρχές ή τους αθλητικούς οργανισμούς ή φορείς εκμετάλλευσης αθλητικού στοιχήματος, πληροφορίες για πιθανές παραβιάσεις νόμων ή αθλητικών κανονισμών, που αναφέρονται στη Σύμβαση,
ε) συνεργάζεται με όλους τους οργανισμούς και τις αρμόδιες αρχές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, περιλαμβανομένων των εθνικών πλατφορμών άλλων κρατών.

Ειδικότερα, ο ρόλος της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών της ΕΕΕΠ στην ΕΠΑΘΛΑ είναι διττός, καθώς αφενός συμμετέχει με δύο στελέχη της στην Ομάδα Αξιολόγησης Αναφορών αγώνων προς διερεύνηση και αφετέρου συλλέγει τα δεδομένα παικτικής δραστηριότητας των υπό διερεύνηση αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και τα διαβιβάζει στην ΕΠΑΘΛΑ, σε διάφορα αρχεία, κυρίως σε μορφή EXCEL και CSV, τα οποία υπολογίζονται, μέχρι σήμερα, σε σημαντικό όγκο δεδομένων, με ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία διαχείρισης και ανάλυσης.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Διεύθυνση Τεχνολογικών Υποδομών, κρίνει αναγκαία την παροχή υπηρεσιών δημιουργίας βάσης δεδομένων και μηχανισμού αναλύσεων και αναφορών για τα υπό διερεύνηση αθλητικά γεγονότα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΕΕΕΠ.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

α. Τη δημιουργία της βάσης δεδομένων και βασικών αναφορών.
β. Την εκπαίδευση στελεχών της Αναθέτουσας Αρχής στη λειτουργία του BI Tool.
γ. Τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων και των αναφορών με νέα δεδομένα και την υποστήριξη των χρηστών και της εφαρμογής.
Ειδικότερα θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη, εγκατάσταση και παραμετροποίηση της βάσης δεδομένων, καθώς και τη διασύνδεσή της με εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας (BI Tool), το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε υποδομή που θα διατεθεί στην Ανάδοχο από την Αναθέτουσα Αρχή, σε εικονική μηχανή στο κυβερνητικό νέφος (G Cloud).

Το περιβάλλον ανάπτυξης και παραγωγικής λειτουργίας θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα εξής:

α. Λειτουργικό σύστημα: Windows Server 2022 Datacenter με RAM 32 GB.
β. Σχεσιακή βάση δεδομένων (RDBMS) και συγκεκριμένα SQL Server Standard Edtn 2022.
γ. Αποθηκευτικό χώρο (storage) τουλάχιστον 400 GB.
δ. Άδειες PowerBI Pro και PowerBI Gateway για τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων.
ε. Δυνατότητα χρήσης του εργαλείου για την εξαγωγή, τον μετασχηματισμό και την αποθήκευση των δεδομένων των αρχείων (EXCEL και CSV) με σκοπό την ανάλυση και δημιουργία αναφορών στο Power BI.

Με την υλοποίηση των ανωτέρω, η εφαρμογή θα μπορεί να υποστηρίξει:

α. Την πλήρως αυτόματη εξαγωγή, μετασχηματισμό και αποθήκευση δεδομένων από τα αρχεία EXCEL και CSV που θα έχουν προδιαγραφεί προς τη βάση δεδομένων.
β. Τη διασφάλιση της πιστότητας και ακεραιότητας των δεδομένων που συλλέγονται μέσω των αρχείων EXCEL και CSV.
γ. Τη διεξαγωγή εξειδικευμένων αναλύσεων και τη δημιουργία αντιστοίχων εξειδικευμένων αναφορών.
δ. Αυξημένη δυνατότητα δημιουργίας σεναρίων επικινδυνότητας με άμεση απάντηση.

Διάρκεια Σύμβασης

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση αυτής στο ΚΗΜΔΗΣ και περιλαμβάνει εξακόσιες τριάντα (630) ανθρωποώρες εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider