Foxconn: Έσοδα ρεκόρ για το Γ' τρίμηνο χάρη στη μεγάλη ζήτηση για διακομιστές ΑΙ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foxconn: Έσοδα ρεκόρ για το Γ' τρίμηνο χάρη στη μεγάλη ζήτηση για διακομιστές ΑΙ
Τα έσοδα για τη μεγαλύτερη εταιρεία συναρμολόγησης iPhone της Apple αυξήθηκαν κατά 20,2% σε ετήσια βάση, στα 1,85 τρισ. δολάρια Ταϊβάν (57,3 δισ. δολάρια).

H Foxconn, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς ανακοίνωσε τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της για τρίτο τρίμηνο, λόγω της μεγάλης ζήτησης για διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης (AI). Τα έσοδα για τη μεγαλύτερη εταιρεία συναρμολόγησης iPhone της Apple αυξήθηκαν κατά 20,2% σε ετήσια βάση, στα 1,85 τρισ. δολάρια Ταϊβάν (57,3 δισ. δολάρια). «Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες της εταιρείας για ανάπτυξη», ανέφερε η Foxconn σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το Reuters, η ισχυρή ζήτηση διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε σε ισχυρή αύξηση εσόδων για το τμήμα προϊόντων cloud και δικτύωσης, δήλωσε η Foxconn της οποίας οι πελάτες περιλαμβάνουν την εταιρεία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia.

Για τα «έξυπνα» ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, στα οποία περιλαμβάνονται τα iPhone, σημειώθηκε ισχυρή ανάπτυξη σε τρίμηνο χάρη στο λανσάρισμα νέων προϊόντων, αλλά η απόδοσή τους από το 2023 σε σχέση με το 2024 παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή.

Παραδοσιακά, το τρίτο τρίμηνο είναι η εποχή που οι εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν αρχίζουν να επιδίδονται σε έναν «αγώνα δρόμου» για την προμήθεια smartphone, tablet και άλλων ηλεκτρονικών ειδών σε μεγάλους προμηθευτές όπως η Apple, για την εορταστική περίοδο στο τέλος του έτους στις δυτικές αγορές.

Τα συνολικά έσοδα της Foxconn μόνο τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 733 δισ. δολάρια Ταϊβάν, σημειώνοντας αύξηση 10,9% σε ετήσια βάση και έφτασαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί για τον συγκεκριμένο μήνα. «Μπαίνοντας στην περίοδο αιχμής το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναμένουμε ότι η λειτουργία μας θα αποκτήσει σταδιακά μεγαλύτερη δυναμική», δήλωσε η Foxconn για τις προοπτικές της για το τρέχον τρίμηνο.

«Το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να είναι περίπου σύμφωνο με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς», πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Φωτογραφία Getty Images / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider