Σε συζητήσεις για εξαγορά της Arcadium η Rio Tinto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε συζητήσεις για εξαγορά της Arcadium η Rio Tinto
Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Rio Tinto θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λιθίου, πίσω μόνο από την Albemarle και την SQM.

Το ενδιαφέρον της για εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής λιθίου Arcadium, εξέφρασε ο μεταλλευτικός κολοσσός Rio Tinto. Η χρηματιστηριακή αξία της Arcadium Lithium ανέρχεται επί του παρόντος στα 3,31 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη μετοχή της να εκτοξεύεται πάνω από 42% στις συναλλαγές τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Rio Tinto θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λιθίου, πίσω μόνο από την Albemarle και την SQM. Παράλληλα, θα αποκτήσει πρόσβαση σε ορυχεία και εργοστάσια επεξεργασίας σε 4 ηπείρους. Ο Σαούλ Κάνοβιτς, επικεφαλής της ενεργειακής έρευνας στο MST Marquee, μιλώντας στο CNBC τόνισε ότι πως η Rio Tinto περιμένει μια ύφεση στην αγορά λιθίου πριν «τρέξει» συγχωνεύσεις και εξαγορές.

«Η Arcadium ήταν πιθανότατα στο στόχαστρο της Rio Tinto για χρόνια, αλλά οι τιμές και οι αποτιμήσεις για το λίθιο ήταν υψηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα», επεσήμανε, προσθέτοντας πως: «τελικά, η Rio Tinto ήθελε να παίξει στον χώρο του λιθίου μόνο αν επρόκειτο να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους παραγωγούς».

Στα οικονομικά μεγέθη του δευτέρου τριμήνου, η Arcadium, προέβλεψε άλμα 25% στους όγκους πωλήσεών της για το 2024, σε σύγκριση με το 2023. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης τις προθέσεις της να αυξήσει τα επίπεδα παραγωγής στην Αργεντινή. «Όλα εξαρτώνται από το τι είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Rio Tinto και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της τιμής του λιθίου» συμπλήρωσε ο αναλυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στην Pfizer απέκτησε η Starboard

Cenergy Holdings: ΑΜΚ έως 200 εκατ. ευρώ με κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης υφιστάμενων μετόχων

Ρωσία: «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο» - Οι πρώτες ευχές στον πρόεδρο Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider