Δανός: Επενδυτικές ευκαιρίες στο real estate Ελλάδας και Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δανός: Επενδυτικές ευκαιρίες στο real estate Ελλάδας και Κύπρου
Η Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων διοργάνωσε με επιτυχία στη Λευκωσία εκδήλωση σε σχέση με επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές ακινήτων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων διοργάνωσε με επιτυχία στη Λευκωσία εκδήλωση σε σχέση με επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές ακινήτων της Κύπρου και της Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Cleopatra υπό τον τίτλο «Κυπριακό και Ελληνικό Real Estate 2024-2025» με κύριο ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή της Δανός Α.Ε., an alliance member of BNP Paribas Real Estate, κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Στην παρουσίαση του, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε την ανάγκη η Κύπρος να υιοθετήσει μια πιο δομημένη προσέγγιση για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας. Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να προετοιμάσει ελκυστικά, βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια ώστε να ξεχωρίσει σε μια ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. «Για να ξεκλειδώσει η Κύπρος τη δυναμική της στον τομέα των ακινήτων, πρέπει να παρουσιάσουμε καλά οργανωμένα έργα που θα προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι έχουν πλέον πληθώρα επιλογών παγκοσμίως», δήλωσε.

Μαθήματα από την Ανάκαμψη της Ελληνικής Αγοράς Ακινήτων

Η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ανακάμψει εντυπωσιακά μετά από μια δεκαετία οικονομικών προκλήσεων, με τις ξένες επενδύσεις να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στους τομείς των εμπορικών, οικιστικών και βιομηχανικών ακινήτων. Τα ξενοδοχεία είναι η αιχμή του δόρατος, με συμφωνίες που ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας προσέλκυσε επίσης θεσμικούς επενδυτές που προηγουμένως απουσίαζαν από την αγορά.

Η Αθήνα παραμένει βασικός επενδυτικός κόμβος, με νέες αναπτύξεις 250.000 τ.μ. να αναμένονται μέχρι το 2026, ενώ και άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, λόγω της έλευσης ή/και επέκτασης πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Deloitte, Pfizer, Coca Cola κ.λ.π.

Οι Προοπτικές της Κύπρου και οι Προκλήσεις

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα, πρέπει να παρουσιάσει ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια έτοιμα για επένδυση, υποστηριζόμενα από οικονομικά δεδομένα και μελέτες βιωσιμότητας.

«Οι επενδυτές θέλουν κάτι περισσότερο από απλά σχέδια. Χρειάζονται λεπτομερή επιχειρηματικά σχέδια με σαφείς οικονομικές προβλέψεις, που να δικαιολογούν τις επενδύσεις τους», εξήγησε. Παρά τις προκλήσεις, η Κύπρος παραμένει ελκυστική λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος και των σχετικά χαμηλών τιμών ακινήτων, που προσφέρουν μια ισχυρή βάση για μελλοντική ανάπτυξη.

Εμπειρία σε Ελλάδα και Κύπρο

Παίρνοντας το λόγο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Πάνος Δανός, τόνισε πως «Η εκτενής εμπειρία του Ομίλου Δανός στη διαχείριση μεγάλων έργων στην Ελλάδα θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει την Κύπρο να επιτύχει αντίστοιχη επιτυχία».

Στην Ελλάδα, η Δανός έχει συμβουλεύσει, τόσο το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, για έργα ορόσημα όπως η ανάπτυξη του Ελληνικού, μαρίνες, ξενοδοχεία κ.λπ., όπως εξήγησε ο κ. Δανός. Αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί στα μεγάλα έργα της Κύπρου, όπως το έργο της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας, «το οποίο έχει τεράστια προοπτική αλλά δεν έχει προχωρήσει πέρα από το αρχικό στάδιο προγραμματισμού λόγω ανεπαρκής προετοιμασίας».

Συμπέρασμα: Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα κάλεσμα προς τους φορείς της κυπριακής αγοράς ακινήτων να επικεντρωθούν στην παρουσίαση ανταγωνιστικών, καλά προετοιμασμένων έργων που θα προσελκύσουν παγκόσμιους επενδυτές. Μαθαίνοντας από την επιτυχία της Ελλάδας, η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την ανεκμετάλλευτη προοπτική της.

«Οι επενδυτές εξετάζουν ευκαιρίες σε όλες τις χώρες, που έχουν τα κατάλληλα εχέγγυα. Η Κύπρος πρέπει να αναδείξει τα μοναδικά της πλεονεκτήματα και να παρουσιάσει επενδυτικά έτοιμα έργα. Με τη διεθνή εμπειρία της Δανός, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Κύπρο να επιτύχει τους στόχους της στον τομέα των ακινήτων», κατέληξε ο κ. Δανός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου από Μore και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επί της Αιολική

ΑΔΜΗΕ: Στη State Grid το 20% της «Αριάδνη Interconnection»

ΡΑΑΕΥ: Προκήρυξη για 68 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider