Η Boeing «ψάχνει» 19 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Boeing «ψάχνει» 19 δισ. δολάρια
Θα πουλήσει 90 εκατ. μετοχές, η αξία των οποίων ανέρχεται σε λίγο κάτω από τα 14 δισ. δολάρια και θα θέσει σε πωλητήριο άλλα χρεόγραφα αξίας 5 δισ. δολαρίων τα οποία θα μετατραπούν σε μετοχές προτίμησης. 

Σχέδια για την άντληση 19 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Boeing σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική της θέση εν μέσω της απεργίας που έχει κηρύξει το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της ενώ παράλληλα επιθυμεί να τονώσει την ρευστότητά της. Eιδικότερα, θα πουλήσει 90 εκατ. μετοχές, η αξία των οποίων ανέρχεται σε λίγο κάτω από τα 14 δισ. δολάρια με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει επίσης να πουλήσει άλλα χρεόγραφα αξίας 5 δισ. δολαρίων τα οποία θα μετατραπούν σε μετοχές προτίμησης. Δεν διευκρίνισε πόσα ελπίζει να αντλήσει συνολικά από την πώληση. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

Η Boeing χρειάζεται την εισροή κεφαλαίων για να διατηρήσει την επενδυτική της αξιολόγηση και να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψή της από την απεργία του συνδικάτου των εργαζομένων της, η οποία διανύει τώρα την έβδομη εβδομάδα της. Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αναμένεται να συνεχίσει να «καίει» μετρητά μέχρι και το α' εξάμηνο του 2025 καθώς επανεκκινεί την παραγωγή αεροσκαφών στα εργοστάσιά της.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πλειοψηφία των εργαζομένων της Boeing είπε «όχι» στην πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider