Apple: Συναντήθηκαν Τραμπ και Κουκ - Επενδύσεις 500 δισ. δολ. και 20.000 προσλήψεις στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Apple: Συναντήθηκαν Τραμπ και Κουκ - Επενδύσεις 500 δισ. δολ. και 20.000 προσλήψεις στις ΗΠΑ
Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί από τους δασμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, η Apple σχεδιάζει να προσλάβει 20.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ και να κατασκευάσει εκεί servers τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί από τους δασμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, η Apple σχεδιάζει να προσλάβει 20.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ και να κατασκευάσει εκεί servers τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να δαπανήσει 500 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη τετραετία, τα οποία θα αφιερώσει, μεταξύ άλλων, σε μια νέα εγκατάσταση κατασκευής servers στο Χιούστον, μία ακαδημία προμηθευτών στο Μίσιγκαν αλλά και σε πρόσθετες δαπάνες προς τους υφιστάμενους προμηθευτές στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του CEO Τιμ Κουκ με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

«Θα επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Τραμπ μετά τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι η κατασκευάστρια του iPhone επενδύει τοπικά επειδή δεν θέλει να πληρώσει δασμούς. Ο Τραμπ έχει απειλήσει με πρόσθετο φόρο 10% στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, όπου η Apple κατασκευάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των iPhone και άλλων προϊόντων. Αλλά στο παρελθόν είχε ανταλλάξει τις επενδύσεις στις ΗΠΑ με μέτρα ανακούφισης.

Οι επενδύσεις 500 δισ. δολαρίων και οι 20.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη δέσμευση της Apple στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Η Apple είπε ότι προσέλαβε 20.000 εργαζόμενους στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ το 2021 είχε προαναγγείλει επενδύσεις 430 δισ. δολαρίων σε τοπικό επίπεδο την επόμενη πενταετία.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της αμερικανικής καινοτομίας και είμαστε υπερήφανοι που χτίζουμε πάνω στις μακροχρόνιες επενδύσεις μας στις ΗΠΑ με αυτή τη δέσμευση 500 δισ. δολαρίων για το μέλλον της χώρας μας», δήλωσε ο Cook. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους και εταιρείες σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουμε στη συγγραφή ενός εκπληκτικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία της αμερικανικής καινοτομίας».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής θητείας του, ο Κουκ μπόρεσε να παρακινήσει με επιτυχία τον Τραμπ να απαλλάξει το iPhone από τους δασμούς υποστηρίζοντας ότι ο φόρος θα εξυπηρετούσε ανταγωνιστές όπως η Samsung Electronics. Η Apple έκανε επίσης πολλές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ για επενδύσεις στις ΗΠΑ και πίστωσε στον Τραμπ την κατασκευή του Mac Pro στο Τέξας παρά το γεγονός ότι κατασκευάζει υπολογιστές εκεί από το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider