Ξεπερνιούνται τα εμπόδια για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπερνιούνται τα εμπόδια για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Ένα βήμα πιο κοντά στη διάσωση της Μαρινόπουλος, φέρνει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς ακύρωσε τη «διαλυτική αίρεση» η οποία προβλεπόταν από την συμφωνία εξαγοράς της αλυσίδας από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η συμφωνία εξαγοράς ισχύει και όλα τα προβλεπόμενα από αυτήν εξελίσσονται κανονικά. Με βάση τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα και εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών που αφορούν στην επιπλέον χρηματοδότηση, υπολογίζεται ότι εντός των επομένων εβδομάδων το δίκτυο των καταστημάτων θα έχει ενσωματωθεί στον όμιλο Σκλαβενίτη.

Σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης, πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της καθυστέρησης στην υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος θα απαιτηθούν άλλα 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά έξοδα (πάγια έξοδα καταστημάτων, μισθοδοσία εργαζομένων κλπ).

Τα χρήματα αυτά είναι άγνωστο, προς το παρόν από πού θα καλυφθούν αν και ακούγεται ότι ένα ποσό - περί τα 10 εκατ. θα κληθεί να καταβάλλει η οικογένεια Σκλαβενίτη.

Στελέχη της αγοράς πάντως επισημαίνουν ότι η εξασφάλιση των κεφαλαίων κίνησης είναι ένα σημαντικό θέμα, όμως από την στιγμή που τελικά έχει λυθεί το θέμα της διαλυτικής αίρεσης, η επιπλέον χρηματοδότηση δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider