Σχέδιο δράσης για τα logistics έως το καλοκαίρι

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχέδιο δράσης για τα logistics έως το καλοκαίρι

Mέχρι τον Ιούλιο του 2016 θα είναι έτοιμο το master plan για τις «Μεταφορές και την Εφοδιαστική αλυσίδα» καθώς και ένα πιο εξειδικευμένο σχέδιο δράσης.

Μάλιστα για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών έχει ζητηθεί και τεχνική βοήθεια από την task force.

Αυτό αναφέρθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Το Συμβούλιο λειτουργεί ως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε θέματα ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης και οργάνωσης της Εφοδιαστικής στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής.

Η Υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες για τα logistics και συγκεκριμένα:

- Στην ενεργοποίηση του σχετικού νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων εφοδιαστικής και την έκδοση όλων των απαραίτητων εφαρμοστικών νόμων για την πλήρη ενεργοποίηση τους.

- Στην προώθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Όπως είπε η κυρία Τζάκρη προβλέπονται οριζόντιες δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονται:

- Πρόγραμμα «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας – Συνεργατικοί Συνεταιρισμοί και Δικτυώσεις»

- Πρόγραμμα «Ευέλικτη Μεταποίηση»

- Πρόγραμμα «Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

- Πρόγραμμα «Πράσινη Παραγωγική Διαδικασία»

- Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Παράλληλα οι στοχευμένες παρεμβάσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα που περιλαμβάνουν δράσεις όπως η ενίσχυση δράσεων πιστοποίησης εταιρειών logistics βάσει διεθνών προτύπων, η ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών, η ενίσχυση της ηλεκτρονικής ροής πληροφοριών logistics μεταξύ των εμπλεκόμενων στα logistics,η ανάπτυξη κέντρων AGROLOGISTICS,η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, το παρατηρητήριο Logistics και η εθνική δομή στήριξης εξωστρέφειας.

Στην πρώτη συνεδρίαση παρέστησαν προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο, τους στόχους και τις πολιτικές προτεραιότητες η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας και Logistics, Θεοδώρα Τζάκρη και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης και η Γενική Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ Πέτη Πέρκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider