Χωρίς αναδρομική ισχύ ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς αναδρομική ισχύ ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται ήδη ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος με την ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα σχόλια των εταίρων για να προχωρήσει στην παρουσίαση του.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση βγήκε εκτός στον αρχικό σχεδιασμό της, που ήταν να έχει κατατεθεί ο Αναπτυξιακός Νόμος έως το τέλος του 2015 για διάλογο με τους φορείς και να έχει ψηφιστεί. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο νέος νόμος δεν θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 2015 όπως είχε αρχικά ειπωθεί από τον ίδιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος νόμος θα είναι απλός και θα δίνει έμφαση σε κλάδους με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα οι ειδικές κατηγορίες τουρισμού και η υψηλή τεχνολογία. Θα παρέχει, ταυτόχρονα, και όλα τα κίνητρα - πέραν της «κλασικής» χρηματοδότησης μέσω επιδοτήσεων - με δυνατότητα δανειοδότησης από χρηματοδοτικά εργαλεία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις από το εξωτερικό μέσω της δημιουργίας σταθερού φορολογικού καθεστώτος που θα προβλέπει για επτά χρόνια για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να επενδύσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider