Αυξάνονται οι συνεργατικοί χώροι γραφείων στην Αθήνα – Νέο Spaces στο Μαρούσι

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται οι συνεργατικοί χώροι γραφείων στην Αθήνα – Νέο Spaces στο Μαρούσι

Το νέο επιχειρηματικό κέντρο της στην Αττική εγκαινίασε χθες Τετάρτη η Spaces, επεκτείνοντας περαιτέρω την ιδέα των συνεργατικών χώρων γραφείων (co-working spaces) στη Ελλάδα. Πρόκειται για την δεύτερη επένδυση της ολλανδικής εταιρείας, η οποία σχεδιάζει να λειτουργεί σε 15 σημεία σε όλη τη χώρα μέσα στην επόμενη διετία.

Ο νέος συνεργατικός χώρος Spaces βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο Green Plaza στο Μαρούσι εκτείνεται σε 2.000 τ.μ εκ των οποίων τα 500 τ.μ είναι το business club που περιλαμβάνει χώρους συνάντησης, επαφών και συνεργατικής εργασίας. Το πρώτο Spaces λειτουργεί ήδη στην Στοά Τουρνικιώτη στην Ερμού καλύπτοντας και εκεί επιφάνεια 2.000 τμ.

Τα σχέδια της ολλανδικής Spaces, η οποία είναι μέλος του ομίλου IWG, περιλαμβάνουν περεταίρω ανάπτυξη σε αρκετά σημεία και ήδη το φθινόπωρο ετοιμάζεται να λειτουργήσει ένα τρίτο επιχειρηματικό κέντρο στον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, όπως δήλωσε στο insider.gr η κυρία Κατερίνα Μάνου, γενική διευθύντρια των Spaces για την Ελλάδα, μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσει και ο πρώτος συνεργατικός χώρος στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης. Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο κ Χρήστος Μισαηλίδης, CEO της Regus για 35 χώρες, στόχος η εταιρεία είναι επεκταθεί σε 15 σημεία σε όλη τη χώρα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο επεκτείνεται και στη χώρα μας η ιδέα των συνεργατικών χώρων γραφείων που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικό. Η ιδέα είναι απλή: Επαγγελματίες και εταιρείες μπορούν να κλείσουν όσα γραφεία θέλουν για όσο διάστημα θέλουν. Οι επιλογές κυμαίνονται από πρόσβαση στον κοινόχρηστο χώρο έως την ενοικίαση ολόκληρων τμημάτων και ξεχωριστών γραφείων ανάλογα με τις ανάγκες και τα μεγέθη της εταιρείας. Ακόμη παρέχονται αίθουσες συνεδριάσεων αλλά και η δυνατότητα φορολογικής έδρας.

«Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε και ο χώρος εργασίας πρέπει και αυτός να ακολουθήσει. Έρευνες δείχνουν πως επιχειρηματίες και στελέχη έχουν ανάγκη από χώρους που ευνοούν την συνεργασία και εμπνέουν», σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Μάνου προσθέτοντας πως ακριβώς αυτή την ανάγκη καλύπτουν τα Spaces.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider