Παπαστεργίου: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παπαστεργίου: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τεχνητή νοημοσύνη
Τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αναδιαμορφώνουν το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους εξετάστηκε σε συζήτηση στο CEO Initiative Forum, που πραγματοποιείται σήμερα, 7 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε επίπεδο δεδομένων και χρήσης τεχνητής νοημοσύνης η χώρα μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο CEO Initiative Forum, που πραγματοποιείται σήμερα, 7 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα AI που ήδη «τρέχουν» στο ελληνικό δημόσιο, όπως ο Ψηφιακός Βοηθός. Στα εργαλεία για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και σε άλλα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, είχε αναφερθεί ο υπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Insider.gr.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Forum, και αναφερόμενος συγκεκριμένα στις υποδομές, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης και στον επερχόμενο νομοσχέδιο για το Data Governance Act. «Προχωράμε πολύ πιο γρήγορα» είπε σχετικά με τις υποδομές των data centers στην Ελλάδα, ενώ όσο αφορά την κυβερνοασφάλεια, ο υπουργός ανέφερε πως είναι κρίσιμη η συνεργασία του Δημοσίου και των ιδιωτών.

Στο CEO Initiative Forum εξετάστηκε το πως οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αναδιαμορφώνουν το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

Στο πάνελ που συντόνισε ο Τάσος Ζάχος, CEO/Editor in Chief του Fortune GREECE, εκτός του υπουργού, μίλησαν ο Αντώνης Οικονόμου, Enterprise Commercial Director της Microsoft, ο Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line, ο Νίκος Μανιάτης, General Manager της ΙΒΜ Ελλάδας, Κύπρου, ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και ο Βασίλης Χατζίκος, CEO της Siemens Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο πώς η AI εφαρμόζεται πρακτικά, τόσο για το Δημόσιο όσο και για τις επιχειρήσεις. «Θεωρώ πως έχουν γίνει εντυπωσιακά βήματα στην Ελλάδα και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα» σημείωσε. «Γι αυτό στην Microsoft έχουμε 2 βασικούς πυλώνες για την AI. Τις αρχές της υπευθυνότητας και στο πώς πιστεύουμε ότι η AI πρέπει να είναι και να αφορά όλους τους πολίτες».

Ο κ. Χατζίκος υπογράμμισε πλέον με την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη, μπορούμε δώσουμε λύσεις άμεσα. Αναφέρθηκε στη χρήση του Copilot της Microsoft Ελλάδας και στις λύσεις που αυτό παρέχει.

Ο κ. Μανιάτης έδωσε έμφαση στα data για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η ερμηνεία των ανοιχτών δεδομένων για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ακόμα, τόνισε τη σημασία του μικρού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Πολύδωρος μίλησε για την ασφάλεια των δεδομένων, με την Mastercard να δίνει έμφαση στη λειτουργία και την ασφάλεια των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της. Πρόσθεσε πως ο κλάδος των πληρωμών ήταν από τους καινοτόμους στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Κουρής είπε μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε τεράστιες αλλαγές στην τεχνητή νοημοσύνη, για τους πολίτες, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις.

To CEO Initiative Forum, πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά από το Fortune Greece και την εταιρεία Tsomokos Communications.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

METLEN Energy & Metals: Εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στο Κάλγκαρι του Καναδά

ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Επέλεξε την καινοτόμο πλατφόρμα SHOPRANOS Digital Commerce της SOFTONE

PEOPLE: Προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για τον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider