Την διανομή του Wella αναλαμβάνει η Σαράντης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την διανομή του Wella αναλαμβάνει η Σαράντης

Ένα νέο ισχυρό brand προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της ο Όμιλος Σαράντης, ο οποίος αναλαμβάνει από τον Οκτώβριο του 2018 τη διανομή του Wella, σήματος της εταιρείας COTY.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αντιπροσώπευση και διανομή του χαρτοφυλακίου της Wella, και συγκεκριμένα των σημάτων Koleston, Wellaflex και New Wave στην ελληνική αγορά ευρείας διανομής.

Η Wella, με ιστορία 150 ετών, αποτελεί τον No2 παίκτη παγκοσμίως στην κατηγορία των βαφών και styling μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η Wellaflex αποτελεί το Νο1 brand styling προϊόν.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της εδραιωμένης θέσης του Ομίλου Σαράντη στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων και απόδειξη πως το ανεπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων και η επιτυχημένη εμπορική εκτέλεση τον καθιστούν πόλο έλξης και ιδανικό συνεργάτη για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους, επισημαίνει.

Για την ανάληψη της αντιπροσωπείας, ο Όμιλος δεν χρειάστηκε να καταβάλει κάποια δαπάνη.

Μέσω της εν λόγω συμφωνίας, ο Όμιλος Σαράντη εμπλουτίζει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του και την κερδοφορία του στο κανάλι της ευρείας διανομής.

Μερικά από τα κυριότερα σήματα και προϊόντα κατανάλωσης που παράγει και εμπορεύεται η Σαράντης σήμερα είναι τα NOXZEMA, CARROTEN, BIOTEN, ORZENE, C-THRU, PROSAR, SANITAS, AVA, ΤΕΖΑ, PYROX, CAMEL, AFROSO κ.α. Αυτά είναι μερικά από τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα που διατηρούν υψηλή αναγνωρισιμότητα και σημαντικά μερίδια αγοράς.

Παράλληλα, μέσω συμφωνιών αποκλειστικής διανομής ο Όμιλος εμπορεύεται ισχυρά σήματα όπως τα LA PRAIRIE, PRADA, NINA RICCI, CARTIER, CAROLINA HERRERA, TRUSSARDI, PUPA, JOHNSON & JOHNSON, ADIDAS, PLAYBOY, VAPONA, LANES, BIO-OIL κ.α. Η Σαράντης διακινεί και τα προϊόντα της εταιρείας ESTEE LAUDER, μέσω της κοινοπραξίας με την ESTEE LAUDER COMPANIES.

Η ιστορία της Σαράντης ξεκινά το 1930 στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου μεταφέρθηκε το 1956 στην Αθήνα. Η σημερινή εικόνα της, ωστόσο, έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’80, όταν στους σημερινούς επικεφαλής αδελφούς Γρηγόρη και Κυριάκο παραχωρήθηκε η ευθύνη της παραγωγικής και εμπορικής εταιρείας Σαράντη, η οποία διέθετε μόλις τέσσερα αρωματικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα δημοφιλή Prosar και Clochard, περίπου 50 υπαλλήλους, υψηλό δανεισμό και 200 εκατ. δραχμές τζίρο.

Ο πατέρας τους είχε στραφεί στην υποστήριξη της ΖΕΤΑ, της αντιπροσωπείας καλλυντικών η οποία είχε αποκλειστικό συμβόλαιο με την αμερικανική πολυεθνική Estee Lauder, για τη διανομή των ομώνυμων καλλυντικών στην Ελλάδα.

Η διεθνής παρουσία του ομίλου έχει να επιδείξει εννέα θυγατρικές εταιρείες σε χώρες της Ευρώπης - Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Βοσνία, Πορτογαλία - και εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider