Folli Follie: Διαρκείς αιφνιδιασμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Διαρκείς αιφνιδιασμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο
H επιστολή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για αλλαγές στο ΔΣ της εταιρείας έφερε την τέλεια καταιγίδα…

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ζήτησε την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στη Folli Follie, αίτημα που προκάλεσε ταραχή και αιφνιδιασμό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στις 4 Φεβρουαρίου 2020, η οποία εστάλη ηλεκτρονικώς προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αιτήθηκε την προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο «Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ορισμός ανεξάρτητων μελών αυτού».

Με την εν λόγω επιστολή ζητούσε να τοποθετηθούν ο γενικός εμπορικός διευθυντής και η επικεφαλής προμηθειών της εταιρείας, άτομα εμπιστοσύνης του, σε εκτελεστικές θέσεις στο ΔΣ της Folli Follie. Παράλληλα ζητούσε την αντικατάσταση μελών του τρέχοντος ΔΣ της εισηγμένης, στα οποία δεν ασκεί καμία επιρροή.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ελέγχει το 36% των μετοχών της Folli Follie. Η πρωτοβουλία του αυτή οδήγησε ένα μέλος του ΔΣ της εισηγμένης να παραιτηθεί, επικαλούμενο πως το σημερινό ΔΣ δεν νομιμοποιείται πλέον να λαμβάνει αποφάσεις έως την Γενική Συνέλευση της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα της νέας Διοίκησης.

Δεδομένου ότι οι ομολογιούχοι της Follie Follie είχαν προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε αλλαγή στο ΔΣ που δεν τους έβρισκε σύμφωνους θα πυροδοτούσε την αναστροφή των συζητήσεων για τη διάσωση της εταιρείας και την έγερση αξιώσεων σε βάρος της εισηγμένης, η κίνηση Κουτσολιούτσου έφερε την τέλεια καταιγίδα.

Η «απάντηση» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δέχθηκε καταιγισμό κριτικής για το ότι επέτρεψε με λάθη και παραλήψεις την εξέλιξη αυτή. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έστειλε κλιμάκιο ελεγκτών σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Follie Follie, προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό για τα στελέχη της παρελθούσας Διοίκησης Κουτσολιούτσου. Δηλαδή έκανε κάτι που δεν είχε πράξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κάλεσε το ΔΣ της Follie Follie για συζήτηση, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι ώστε οι ομολογιούχοι να μην αιτηθούν την πτώχευση της εισηγμένης.

Απλά να αναφέρουμε πως όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που η ανακρίτρια που διερευνά δικαστικά την υπόθεση της Follie Follie, μετά τη δίωξη του Εισαγγελέα Δραγάτση, δεν έχει ακόμη καλέσει σε απολογία τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider