Την δική της χρεωστική κάρτα ετοιμάζει η Google

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Την δική της χρεωστική κάρτα ετοιμάζει η Google
O κολοσσός της αναζήτησης ετοιμάζεται να λανσάρει co-branded χρεωστικές κάρτες (φυσικές και ψηφιακές) σε συνεργασία με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα.

Την στροφή της Google, της θυγατρικής της Alphabet, στον κλάδο του fintech μέσω της έκδοσης χρεωστικών καρτών, αναφέρει δημοσίευμα του Tech Crunch.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κολοσσός της αναζήτησης ετοιμάζεται να λανσάρει co-branded χρεωστικές κάρτες (φυσικές και ψηφιακές) σε συνεργασία με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Citi και Stanford Federal Credit Union. Ωστόσο όπως εξηγεί η μελλοντική συνεργασία και με άλλες εταιρείες του κλάδου είναι βέβαιη.

Οι κάρτες, ψηφιακές ή φυσικές, θα συνδέονται με μια εφαρμογή την οποία θα κατεβάζει ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο και μέσω της οποίας θα μπορεί να ελέγχει τα έξοδά του και τους λογαριασμούς τους, υπηρεσίες δηλαδή αντίστοιχες με αυτές που λάνσαρε τον προηγούμενο χρόνο η Apple όταν ανακοίνωσε την Apple Card. Κατ επέκταση, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές μέσω της φυσικής κάρτας, μέσω της ψηφιακής κάρτας online ή και μέσω του smartphone τους.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου μάλιστα, οι πληροφορίες έρχονται από δύο πηγές προσκείμενες στην εταιρεία και συνοδεύονται κι από οπτικό υλικό, δηλαδή φωτογραφίες της «υπό κατασκευή» κάρτα της Google. Η έκδοση μιας τέτοιου τύπου κάρτας θα βοηθούσε σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Tech Crunch, την Google να αναπτύξει κι άλλο την εφαρμογή Google Pay και να διευρύνει το μερίδιό της σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Να υπενθυμίσουμε ότι προς το παρόν, το Google Pay επιτρέπει μόνο διαδικτυακές και peer to peer πληρωμές συνδέοντας σε αυτό μια παραδοσιακή χρεωστική κάρτα.

google pay debit card
H φωτογραφία που δημοσίευσε το Tech Crunch

Δημιουργώντας μια έξυπνη χρεωστική κάρτα, η Google θα έχει πρόσβαση σε νέες πηγές εσόδων και δεδομένων, όπως εξηγεί το Tech Crunch. «Θα μπορούσε ενδεχομένως να χρεώνει προμήθειες συναλλαγών σε αγορές που πραγματοποιούνται με την κάρτα, τις οποίες θα μοιράζεται με τους συνεργάτες της. Επιπλέον θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ανώνυμα δεδομένα συναλλαγών, για να εκδίδει στατιστικά για τις αγορές των χρηστών και να βελτιώνει έπειτα τις διαφημιστικές της καμπάνιες και την στόχευσή τους. Πολλοί άλλωστε θα ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στις διαφημίσεις της Google αν ο τεχνολογικός κολοσσός μπορούσε να αποδείξει ότι θα οδηγούσαν σε αύξηση των πωλήσεών τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Tech Crunch.

«Ακόμα μεγαλύτερα θα είναι βέβαια και τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το παλιό "ανέκδοτο" της τεχνολογικής σκηνής, ότι κάθε εφαρμογή μπορεί να γίνει εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, έχει αναδιατυπωθεί σήμερα σε "κάθε εταιρεία τεχνολογίας μπορεί να γίνει χρηματοπιστωτικό ίδρυμα". Μια τέτοια κίνηση λοιπόν θα μπορούσε να δώσει στην Google το δικαίωμα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματιστηριακές μετοχές, χρηματοοικονομικές συμβουλές, ασφαλίσεις κλπ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Google δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε όμως και διαψεύσει το δημοσίευμα του Tech Crunch. Η απάντηση της εταιρείας συνοψίζεται στο εξής: «Η εταιρεία εξετάζει πώς μπορεί να συνεργαστεί με τράπεζες και αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα για να προσφέρει έξυπνες λύσεις για τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών μέσω του Google Pay, βοηθώντας τους πελάτες να επωφεληθούν από χρήσιμα εργαλεία και διατηρώντας ταυτόχρονα τα χρήματά τους σε έναν ασφαλή λογαριασμό. Οι κύριοι συνεργάτες μας σήμερα είναι η Citi και η Stanford Federal Credit Union και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες».

Η απάντησή της θυμίζει κάπως την επίσημη απάντησή της σε αντίστοιχο δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε πως «η τεχνολογική εταρεία έχει μεγάλες βλέψεις στον τραπεζικό κλάδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider