Ζημιές κοντά στα 900 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της EasyJet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζημιές κοντά στα 900 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της EasyJet
Πιθανό να ζητήσει πρόσθετη στήριξη από την βρετανική κυβέρνηση, λένε τα διεθνή Μέσα.

Ετήσιες ζημιές άνω των 800 εκατ. στερλινών, κοντά δηλαδή στα 900 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει η EasyJet εξαιτίας του πλήγματος που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού στις αερομεταφορέας και την ταξιδιωτική βιομηχανία εν γένει.

Μάλιστα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα εμφανίσει ζημιές για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της ενώ εκτιμά ότι η πανδημία θα επηρεάσει την λειτουργία της και την επόμενη χρονιά, αναμένοντας να λειτουργήσει μόνο το 25% του πτητικού δυναμικού της.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων οι προ φόρων ζημίες θα κυμανθούν από τα 815 εκατ. στερλίνες (894 εκατ. ευρώ) έως τα 845 εκατ. στερλίνες (927 εκατ. ευρώ) για το τρέχον οικονομικό έτος, αρκετά υψηλότερες δηλαδή από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγω για ζημίες ύψους 794 εκατ. στερλινών.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με το Sky News, η low cost αεροπορική έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική στήριξη, κάτι που δεν ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της, Γιόχαν Λούντγκρεν κατά την ενημέρωση των επενδυτών. «Οι αερομεταφορές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πλέον σοβαρή απειλή στην σύγχρονη ιστορία και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει το πακέτο μέτρων της, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορούν να στηρίξουν μελλοντικά την οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε σχετικά ο κ. Λούντγκρεν.

Στον απόηχο των ζημιών η μετοχή της EasyJet έπεσε 0.8% στα βρετανικά ταμπλό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία ξεκίνησε το 2020 με ένα ισχυρό ισολογισμό και γεμάτα ταμεία. Ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έχει ήδη λάβει δάνειο ύψους 600 εκατ. στερλινών από την κυβέρνηση, έχει προχωρήσει στην περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας ενώ έχει αντλήσει 608 εκατ. στερλίνες από την πώληση αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider