Τι γίνονται τα καταστήματα των τραπεζών όταν κλείνουν

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι γίνονται τα καταστήματα των τραπεζών όταν κλείνουν
Στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δύο κλάδοι έχουν δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και «κονταροχτυπιούνται» για τα τραπεζικά καταστήματα που αδειάζουν.

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν συρρικνώσει τα τελευταία χρόνια το δίκτυό τους οι συστημικές τράπεζες και το ερώτημα είναι τι γίνεται με τα καταστήματα που μπαίνει… λουκέτο.

Υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή αποκαλύπτει στο insider.gr ότι τα περισσότερα ιδιόκτητα καταστήματα –για τα οποία οι τράπεζες είναι σε θέση να γνωρίζουν την εξέλιξή τους– γίνονται διαγνωστικά κέντρα και… πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Όπως εξηγεί, βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αξιοποίησή τους όταν αυτά κλείσουν. Ακόμη, όμως, και πριν αδειάσει ένα κατάστημα, οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές απευθύνονται στην τράπεζα, αν και υπάρχει συγκεκριμένη πλειοδοτική διαδικασία για την εκμίσθωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο που «ανθούν» οι συγκεκριμένοι κλάδοι, αφού τα τυχερά παιχνίδια και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι από τους πλέον ανθεκτικούς εν καιρώ κρίσης. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ, επεκτείνει δυναμικά τον τελευταίο χρόνο το δίκτυό του λόγω της ένταξης 20.000 τερματικών VLTs σε αυτό.

Ραγδαία μείωση του δικτύου

Από το 2008 που ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, τα καταστήματα των τραπεζών έχουν μειωθεί κάτω από το μισό. Με βάση των στοιχεία που παρουσίασαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στα στοιχεία εννεάμηνου, λειτουργούν σήμερα 1.736 καταστήματα, από 4.130 που ήταν πριν από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, σε τρία χρόνια από σήμερα θα έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο, κοντά στα επίπεδα των 1.200 καταστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider