Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του ΣΕΒ: Δεν πληρώνουν φόρους 5,1 εκατ. φορολογούμενοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του ΣΕΒ: Δεν πληρώνουν φόρους 5,1 εκατ. φορολογούμενοι
«Στην Ελλάδα υπάρχει φορολογική αδικία και για τις συνεπείς επιχειρήσεις αλλά και για τα συνεπή νοικοκυριά, τα οποία σηκώνουν σχεδόν όλο το βάρος των εσόδων από φόρους», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

«Σήμερα λίγοι πληρώνουν πολλά και οι περισσότεροι ελάχιστα», δήλωσε την Κυριακή ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία του ΣΕΒ, αποκάλυψε πως σήμερα 5,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν… πληρώνουν φόρους (!), ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι συνεισφέρουν το 92% των εσόδων, ενώ τα υπόλοιπα 2,6 εκατομμύρια φορολογουμένων συνεισφέρουν το 8% των εσόδων.

Ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν γιατί οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ο καταλύτης για την αλλαγή σκηνικού, τονίζοντας παράλληλα όμως ότι στην Ελλάδα υπάρχει φορολογική αδικία και για τις συνεπείς επιχειρήσεις αλλά και για τα συνεπή νοικοκυριά, τα οποία σηκώνουν σχεδόν όλο το βάρος των εσόδων από φόρους.

«Όσο αυτοί δεν παίρνουν ανταλλάγματα, θα μένουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο και οδήγησε στην κρίση», τόνισε.

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη για ηλεκτρονική τιμολόγηση, καθώς η απουσία της είναι πηγή φοροδιαφυγής. «Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα φέρουν εξορθολογισμό, φορολογική δικαιοσύνη, και συνεπώς δουλειές, επενδύσεις και ανάπτυξη», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider