Nέο δεκαήμερο εκπτώσεων προτείνουν οι έμποροι

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nέο δεκαήμερο εκπτώσεων προτείνουν οι έμποροι

Φτωχά ήταν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου καθώς η μια στις δυο εμπορικές επιχειρήσεις είδαν στα ταμεία τους λιγότερες πωλήσεις από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα συμφώνα με στοιχειά της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μόλις το 10% των έμπορων δήλωσε ότι οι πωλήσεις τους κινήθηκαν καλυτέρα από πέρσι την ιδία ώρα που χειρότερα δήλωσε το 53%.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις οι όποιες διήρκεσαν λιγότερες ήμερες είχαν φέτος να αντιμετωπίσουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που απέτρεψαν ίσως ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών να προσεγγίσει τα εμπορικά κέντρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ φέτος το 25% των εμπόρων δεν πραγματοποίησαν προσφορές ή εκπτώσεις ενώ η μια στις τρεις επιχειρήσεις επέλεξε να προσφέρει σε χαμηλότερες τιμές συγκεκριμένα προϊόντα και μόλις το 27% το σύνολο των προϊόντων που είχε στο κατάστημα. Επιπλέον μόλις το 16% των προσφορών αφορούσε νέες παραλαβές. Αναφορικά με τα ποσοστά των εκπτώσεων για την πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκαν μεταξύ του 11% και του 20% ενώ υπήρχε και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που κλιμάκωσε τις προσφορές ανεβάζοντας τις τελευταίες ήμερες τα ποσοστά έως το 40%.

Τα αρνητικά αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου οδήγησαν την ΕΣΕΕ να διατυπώσει πρόταση για διεξαγωγή νέου δεκαήμερου σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς.

Η ΕΣΕΕ προτείνει ένα 10ήμερο προσφορών από 14-24 Μαΐου 2016 ως «συμφωνία τιμής και αξιολόγησης» των ελληνικών εμπορικών καταστημάτων από τους καταναλωτές που μας τιμούν και μας κρατούν ζωντανούς με την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

« Όπως διαπιστώνουμε όλοι μας, το αρνητικό κλίμα και η περιρρέουσα πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα επηρεάζει καταλυτικά την συμπεριφορά των καταναλωτών.Τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, ο κόσμος παραμένει πολύ συγκρατημένος και φοβισμένος διστάζοντας να καλύψει τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του ακόμα κι αν έχει την οικονομική δυνατότητα. Με αυτή την έκτακτη πρωτοβουλία και σε αυτό το ουσιαστικό επίπεδο οι μικρομεσαίοι έμποροι θα επαναπροσεγγίσουμε τους καταναλωτές, οι οποίοι θα αξιολογήσουν όχι μόνο πρακτικά αλλά και ηθικά την μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση με μια σχέση αλληλοστήριξης», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider