Πόσο αυξήθηκαν μισθοί και συντάξεις από την παρακράτηση φόρου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο αυξήθηκαν μισθοί και συντάξεις από την παρακράτηση φόρου
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών και συνταξιούχων πιστώθηκαν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το Δεκέμβριο.

Μικρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις διαπίστωσαν από τη μείωση της παρακράτησης φόρου οι φορολογούμενοι μετά από τις τελευταίες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και στις εκπτώσεις φόρου.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών και συνταξιούχων πιστώθηκαν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το Δεκέμβριο, λόγω των μικρότερων φόρων. Το όφελος ήταν μεγαλύτερο για όσους είχαν ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Αναλυτικά

Οι μειώσεις στη φορολογία σε μηνιαία βάση ήταν έως τα 13 ευρώ για άγαμους και έγγαμους μισθωτούς χωρίς παιδιά και έως τα 15 ευρώ για συνταξιούχους χωρίς προστατευόμενα τέκνα.

Στην περίπτωση μισθωτού με προστατευόμενο τέκνο, η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης ήταν έως 11 ευρώ και σε συνταξιούχο με ένα παιδί το ποσό αυτό ήταν μειωμένο έως στα 13 ευρώ.

  • Στα δύο παιδιά η μείωση της φορολογίας για τους μισθωτούς σε μηνιαία βάση ήταν 14 ευρώ και για τους συνταξιούχους έως τα 17 ευρώ,
  • Για μισθωτούς με 3 παιδιά η μηνιαία παρακράτηση μειώθηκε έως τα 23 ευρώ και για συνταξιούχους με 3 προστατευόμενα τέκνα έως τα 27 ευρώ.
  • Αμειβόμενος που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό (650 ευρώ) είδε στη μισθοδοσία Ιανουαρίου την παρακράτηση φόρου του να έχει μειωθεί κατά 4 ευρώ.
  • Αμειβόμενος που λαμβάνει 1.100 ευρώ είχε μηνιαία μείωση φόρου 6 ευρώ.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider