Περιφέρεια Αττικής: Πρόσθετη πίστωση 25 εκ.ευρώ στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ για δάνεια σε μικρομεσαίους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Πρόσθετη πίστωση 25 εκ.ευρώ στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ για δάνεια σε μικρομεσαίους
Ήδη έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις, ενώ έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 616 αιτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη εγκρίθηκε η πρόσθετη μεταφορά πιστώσεων ύψους 25 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ) για την ενίσχυση του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία προόδου του Ταμείου, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις, ενώ έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 616 αιτήσεις και έχουν συναφθεί 259 συμβάσεις με πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 46 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έχει ήδη εκταμιευτεί ποσό ύψους 25 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, προσφέρει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται σε υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες ΜΜΕ.

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην οικονομική τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα για να ορθοποδήσει. Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σ΄ αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider