Σημαντική πτώση κατά 14,3% στους 31,9 εκατ. τόνους σημείωσε η παραγωγή σιτηρών στην Τουρκία κατά το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στην δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία γειτονικής χώρας.
Πιο αναλυτικά, η παραγωγή σιταριού μειώθηκε κατά 13,9% το 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκε στους 17,7 εκατ. τόνους, ενώ η παραγωγή κριθαριού μειώθηκε κατά 30,7% σε 5,8 εκατ. τόνους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής αρχής, μείωση 12,2% σημείωσε και η παραγωγή βρώμης, όπως και η παραγωγή αραβοσίτου που μειώθηκε κατά 3,8%.
Στον αντίποδα, αύξηση 1,8% στους 31,8 εκατ. τόνους κατέγραψε η παραγωγή λαχανικών, ενώ η παραγωγή φρούτων, ποτών και μπαχαρικών αυξήθηκε κατά 5,4% στους 24,9 εκατ. τόνους.