Πατέλης: Είναι σημαντικό να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πλέον αδύναμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης: Είναι σημαντικό να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πλέον αδύναμων
Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ότι η πορεία προς τις εκλογές «δεν θα μειώσει την όρεξη για μεταρρυθμίσεις».

Την σημασία λήψης στοχευμένων μέτρων, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η στήριξη των πλέον ευάλωτων πολιτών μετέφερε οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου των Δελφών στο οποίο συμμετείχε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλνγκ.

Ο κύριος Πατέλης επανέλαβε το μήνυμα ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία ο πληθωρισμός να μην αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά. Συνέδεσε δε, το στόχο αυτό με την μετέπειτα πορεία της ελληνικής Οικονομίας.

Επίσης ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, περιέγραψε αναλυτικά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα που θα γίνουν σε πεδίο των νομοθετικών πρωτοβουλιών και άλλων κινήσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η επιθυμία για μεταρρυθμίσεις δεν επηρεάζεται από τον χρόνο των εκλογών. Πάντα υπάρχουν δημοσιονομικά όρια, στόχος είναι να μπούμε σε επενδυτική βαθμίδα το 2023». Υποστήριξε ότι η σχέση χρέους ΑΕΠ φέτος θα μειωθεί και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση, χωρίς όμως να σταματήσει τις παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Ανακοίνωσε πως το άμεσο νομοθετικό έργο περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, το clawback, τη μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ, τον νόμο για το ΤΑΙΠΕΔ, τον κλιματικό νόμο και την απλούστευση αδειοδότησης ΑΠΕ. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε και το ενεργειακό σοκ, μετά από εκείνο της πανδημίας, στηρίζοντας με στοχευμένα μέτρα τους πιο ευάλωτους» προσέθεσε ο κ. Πατέλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider